Hou jij geschikte mannen onbewust op afstand?

 

Vandaag vertel ik je over de beslissing die ik nam, toen ik voor het elfde jaar alleen kerst vierde en erg veel last had van mijn stille verdriet van het alleen zijn. Mijn beslissing was dat ik hulp en ondersteuning zou zoeken om een partner te vinden. Door deze beslissing ging een diepe wens in vervulling: ik vond mijn liefdes- en levenspartner. Toen ik eenmaal deze beslissing genomen had ontmoette ik op 5 mei 2008 de man waar ik nu, bijna acht jaar later, nog elke dag blij naast wakker wordt.

Bekijk je liever de video die ik hierover heb gemaakt? Klik hier.

En ik vertel je over wat ik tot dan toe gedaan had wat mij niet die fijne liefdespartner bracht. Ik had in die elf jaar enkele kortere, instabiele liefdesrelaties gehad. Dat was echter niet wat ik werkelijk wilde; namelijk mijn leven en liefde met een ander delen.Dus als wat ik deed niet werkte, ging ik het toch anders doen?!
En daar liep ik vast, want in mijn beleving had ik al lang alles gegeven en gedaan.Ik wist nu wel wat niet werkte, maar niet wat wél werkte. En daarom nam ik de beslissing om hulp te vragen. Een hele grote stap voor de Carla die al langere tijd bezig was met persoonlijke ontwikkeling en die het allemaal zo goed wist (of dacht te weten). En iedere ochtend ben ik blij dat ik deze stap toen heb gezet.
Ik zocht iemand die mij kon helpen met deze blinde vlek in mij; wat werkt wel voor mij? Wat zie ik niet? Het was mij ondertussen duidelijk; ik vind mijn man alleen als ik de werkelijke oorzaak van mijn vruchteloze zoektocht weet te achterhalen. En het station van “iemand spontaan ontmoeten“, was ik al lang gepasseerd. Daar kwam ook bij, dat om mij heen vriendinnen en collega’s wel gewoon fijne partners vonden.“Alle leuke mannen zijn bezet” of “ik kom ze gewoon niet tegen”; daarmee verschoof ik de oorzaak van mijn alleen-zijn naar de buitenwereld. En op de buitenwereld had ik geen invloed. Dankzij de ondersteuning die ik vond ontdekte ik de werkelijke oorzaak van mijn langdurende alleen-zijn. En die zat in mijn binnenwereld, waar ik gelukkig wel invloed op had.
Het zit in mij” vertelt Hanneke Groenteman in het interview over alleen zijn “dat ik geen relatie heb

Bekijk hier het fragment over Hanneke Groenteman

Hiermee raakt ze confronterend en eerlijk de kern van het alleenstaanden- probleem voor velen. En ook dat van mij toentertijd. De oplossing voor het  alleen zijn en blijven ligt niet buiten ons. Het besef dat de oorzaak in mijzelf lag was bovenal hoopgevend, omdat ik daar iets aan kon veranderen.

Waarmee hield ik dan geschikte mannen onbewust op afstand?
Op meerdere manieren eigenlijk waarvan ik er nu een zal noemen. Dat was mijn houding die ik onbewust aannam, zo gauw ik met een man in contact was.
Mijn zwaarbevochten zelfstandigheid, die ik mijn alleenstaande jaren had opgebouwd en waar ik trots op was, droeg ik sterk uit. Zo sterk dat de man tegenover mij niet kon voelen, wat zijn bijdrage of aanvulling in mijn leven kon zijn.
Dus het “zorg dat je eerst zelf gelukkig wordt” was zo goed gelukt, dat ik onbewust afstand en onbereikbaarheid uitstraalde. Iets waar ik juist zo trots op was, werkte me al jaren tegen bij het vinden van een fijne partner! Ontluisterend vond ik deze ontdekking. Dit herkennen in mijzelf was een van de eyeopeners en hielp me bij het doorbreken en doorgronden van mijn eigen patronen. Ik kan nu met zekerheid zeggen dat het bewust worden van dit patroon mij dichter bij mijn partner heeft gebracht.In mijn volgende artikel vertel ik wat ik nog meer onbewust deed, waardoor geschikte mannen op afstand bleven.

Weet jij waarom geschikte mannen bij jou op afstand blijven? Of waarom de aantrekkingskracht niet sterk genoeg lijkt?
Heb je wel een vermoeden van jouw eigen aandeel, maar kun je er niet de vinger op leggen?

Graag help ik je om jouw liefde te vinden. Om jouw alleen- zijn voor eens en voor altijd achter je te laten.
We gaan samen op zoek naar wat bij jou de reden of oorzaak is dat het nog niet gelukt is een fijne partner te vinden. En vervolgens ondersteun ik je om hem te vinden zodat jij volgend jaar ook samen met jouw partner het nieuwe jaar kunt inluiden?

Als je je herkent in bovenstaande wacht dan niet te lang.
Geef je op voor een vrijblijvend en kosteloos persoonlijk gesprek, waarin we bespreken of mijn aanpak past bij jou, zodat jij in 2016 jouw man kunt vinden. 

 

Laat een reactie achter