Hou jij geschikte mannen onbewust op afstand?

Vandaag vertel ik je over de beslissing die ik nam, toen ik voor het elfde jaar alleen kerst vierde. En erg veel last had van mijn stille verdriet van het alleen-zijn. Mijn beslissing was dat ik hulp en ondersteuning zou zoeken om een partner te vinden.

Door deze beslissing ging een diepe wens in vervulling: ik vond mijn liefdes- en levenspartner. Toen ik eenmaal deze beslissing genomen had ontmoette ik op 5 mei 2008 de man waar ik nog elke dag blij naast wakker wordt.

Bekijk je liever de video die ik hierover heb gemaakt? (Hieronder staat een video uit mijn archief en ik noem wat jaartallen uit het verleden. De inhoud is echter zeer relevant en de moeite van het bekijken zeker waard).

Waarom bleven  geschikte mannen op afstand?

En ik vertel je over wat ik tot dan toe had gedaan wat mij niet die fijne liefdespartner bracht. Ik had in die elf jaar enkele kortere, instabiele liefdesrelaties. Dat was echter niet wat ik werkelijk wilde; namelijk mijn leven en liefde met een ander delen. Dus als wat ik deed niet werkte, ging ik het toch anders doen?!

Daar liep ik vast, want in mijn beleving had ik allang alles gegeven en gedaan. Ik wist nu wel wat níét werkte, maar niet wat wél werkte. Daarom nam ik de beslissing om hulp te vragen. Een hele grote stap voor de Carla die al langere tijd bezig was met persoonlijke ontwikkeling en die het allemaal zo goed wist (of dacht te weten). Die zelf relatietherapie gaf aan stellen. Het kon toch niet waar zijn dat ik het niet wist? Maar het was wel zo.

Ligt de oorzaak in de buitenwereld of in de binnenwereld?

Ik zocht iemand die mij kon helpen met deze blinde vlek in mij; wat werkt wel voor mij? Wat zie ik niet? Het was mij ondertussen duidelijk; ik vind mijn man alleen als ik de werkelijke oorzaak van mijn vruchteloze zoektocht weet te achterhalen. En het station van “iemand spontaan ontmoeten“, was ik allang gepasseerd.

Daar kwam bij, dat om mij heen vriendinnen en collega’s wel gewoon fijne partners vonden.“ Alle leuke mannen zijn bezet” of “ik kom ze gewoon niet tegen”; daarmee verschoof ik de oorzaak van mijn alleen-zijn naar de buitenwereld. En op de buitenwereld had ik geen invloed.

Dankzij de ondersteuning die ik vond, ontdekte ik de werkelijke oorzaak van mijn langdurige alleen-zijn. En die zat in mijn binnenwereld, waar ik gelukkig wel invloed op had.

De oplossing voor het alleen-zijn en blijven ligt niet buiten ons. Het besef dat de oorzaak in mijzelf lag was bovenal hoopgevend, omdat ik daar iets aan kon veranderen.

Waarmee hield ik dan geschikte mannen onbewust op afstand?

Hoe ik geschikte mannen onbewust op afstand hield? Op meerdere manieren, waarvan ik er nu een zal noemen. Dat was mijn houding die ik onbewust aannam, zo gauw ik met een man in contact was.

Mijn zwaarbevochten zelfstandigheid, die ik mijn alleenstaande jaren had opgebouwd en waar ik trots op was, droeg ik sterk uit. Zo sterk dat de man tegenover mij niet kon voelen wat zijn bijdrage of aanvulling in mijn leven kon zijn.

Het “zorg dat je eerst zelf gelukkig wordt” was zo goed gelukt, dat ik onbewust afstand en onbereikbaarheid uitstraalde. Iets waar ik juist zo trots op was, werkte me al jaren tegen bij het vinden van een fijne partner.

Ontluisterend vond ik deze ontdekking. Dit herkennen in mijzelf was een van de eye-openers en hielp me bij het doorbreken en doorgronden van mijn eigen patronen. Ik kan nu met zekerheid zeggen dat het bewust worden van dit patroon mij dichter bij mijn partner heeft gebracht.

Geen quick-fix die op iedereen toepasbaar is

De oorzaak van het alleen-zijn kan voor iedereen anders zijn. Weet jij waarom geschikte mannen bij jou op afstand blijven? Of waarom de aantrekkingskracht niet sterk genoeg lijkt?

Heb je wel een vermoeden van jouw eigen aandeel, maar kun je er niet de vinger op leggen?

Graag help ik je om jouw liefde te vinden. Om jouw alleen- zijn voor eens en voor altijd achter je te laten. We gaan samen op zoek naar wat bij jou de reden of oorzaak is dat het nog niet gelukt is een fijne partner te vinden. En vervolgens ondersteun ik je om hem te vinden zodat jij binnen een jaar met jouw eindman lekker een terrasje pakt in de zomer.

Als je je herkent in bovenstaande wacht dan niet te lang

Herken je je in mijn verhaal? Ben je die succesvolle ondernemer, directeur of manager en zie je weinig tijd en kans om jouw eindman in je eentje te vinden en wil je graag mijn persoonlijke begeleiding? Dan kun je met mij aan de slag.

Dat is echter niet voor iedereen. Het vraagt een serieuze investering in tijd en geld en ik wil zeker weten dat dit de juiste stap voor jou is op dit moment. Daarom heb ik een vragenlijst voor je die je in kunt vullen. Op basis van je antwoorden hoor je dan zo snel mogelijk of een persoonlijk gesprek voor jou de beste volgende stap is.

Ondertussen: hou vol en zorg goed voor jezelf en op naar de liefde.

Carla

P.S. Heb je mijn boek Vind Je Eindman al gelezen? Ik hoor regelmatig terug dat vrouwen door het lezen van mijn boek anders zijn gaan daten en daarmee wel hun eindman hebben gevonden.

Over Carla Ketelaar

Carla Ketelaar (1963) is relatie-expert en auteur van de bestseller ‘Vind je eindman’. Vanuit haar bedrijf Laatste Liefde leert zij ondernemende, single vrouwen wat nog nodig is om de juiste liefdespartner te ontmoeten. Zo vond ook zij haar eindman Steven. Ze zijn getrouwd en hebben samen zeven kinderen.

Over Carla Ketelaar

Carla Ketelaar (1963) is relatie-expert en auteur van de bestseller ‘Vind je eindman’. Vanuit haar bedrijf Laatste Liefde leert zij ondernemende, single vrouwen wat nog nodig is om de juiste liefdespartner te ontmoeten. Zo vond ook zij haar eindman Steven. Ze zijn getrouwd en hebben samen zeven kinderen.

6 reacties

 1. Nicole Bonny juni 23, 2024 at 9:42 am- reageer

  Kan in die vragenlijst doorgestuurd krijgen ?
  Dank U wel

 2. Simonne van den berghe juni 23, 2024 at 10:01 am- reageer

  DagMevrouw
  Ik kom ook geen man meer tegen
  Graag zou ik mijn leven willen. Doorbrengen samen met een lieve man
  Je verhaal is zo mooi
  Kan je mij een tip geven a.u.b.
  groetjes

 3. Soetemans juni 23, 2024 at 3:20 pm- reageer

  ja kan allemaal zijn ,is toch niet zo evident allemaal…..

  • TeamLaatsteLiefde juni 25, 2024 at 7:36 am- reageer

   Klopt en daarom werk ik persoonlijk met vrouwen om ze te helpen met wat specifiek de problemen voor de vrouw zijn.

Laat een reactie achter