Hoe zorg je ervoor dat geen enkele man een kans maakt?

Als je al een tijdje aan het daten bent, dan kan het gebeuren dat de moed je in de schoenen zakt. Op het moment dat je alweer een date hebt die op niets uitloopt. Als je voor de zoveelste keer door profielen heen scrolt. Je hebt al zoveel mannen voorbij zien komen op de datingsite en iedere keer voel je ‘dit gaat hem echt niet worden’. De foto’s spreken boekdelen. Dat interieur, je moet er niet aan denken. Het is totaal niet interessant wat ie doet. Je twijfelt of deze man wel aan jou gewaagd is.

Met een zucht constateer je dat er ‘eigenlijk niks bij zit’. En met je goede vriendin heb je het er uitgebreid over en je zegt: ‘Ik krijg contactverzoeken van losers. Wie denken ze wel dat ze zijn dat ze mij benaderen? Dat past toch helemaal niet, dat ze dat zelf niet zien.’

Dat jou dit gebeurt kan 2 oorzaken hebben.

1. Oude opgeslagen overtuigingen

De eerste oorzaak waardoor dit iedere keer zo gaat bij jou kan te maken hebben met een oude opgeslagen overtuiging waardoor je je onbewust boven de ander plaatst. En dat kan zijn omdat je je beter voelt dan anderen. Als jij door je vader en/of moeder als dat bijzondere meisje behandeld bent, zal niemand ooit goed genoeg voor je zijn.

Heb je weinig aandacht gehad van de ouders, of had je een emotioneel schraal contact met ze? Dan kan de pijn hiervan ervoor zorgen dat je dat niet nog eens laat gebeuren. Dan probeer je het met je houding van erboven staan te voorkomen.

Zo’n oud patroon waardoor je mannen snel niks vindt. Had je bijvoorbeeld een initiatiefloze vader en zag je dat je moeder steeds het voortouw moest nemen? Heb je dat van haar overgenomen en doe jij dat nu ook? Of het andere uiterste: was je papa’s lieveling en kan niemand tippen aan jouw vader? Dit zijn natuurlijk 2 uitersten, daar zitten heel veel gradaties tussen.

2. Onwetendheid

De tweede oorzaak is dat je uit onwetendheid hierover op deze manier denkt en praat. Dat je niet beseft dat negatief mopperen of spuien groot effect heeft op je toekomstige leven. Maar weet dat al die negatieve uitingen jouw eindman bij je weghouden.

Negatief affirmeren

Bij elk nieuw profiel of live contact komt dat gevoel weer opzetten. Het gevoel van ‘dit wordt toch niks’. Is het dan omdat je het al kunt weten of heb je een aanname gedaan vooraf? Laten we er eens van uit gaan dat het vanuit je oude patroon komt. Een vader die nooit aandacht voor je had, een vader die gericht was op je prestaties. Of je had een passieve vader? Waardoor je bij iedere man die een dag te laat reageert naar jouw zin al vroegtijdig afhaakt. In hoeverre laat je je verleden meespelen in je blik op mannen nu?

Dan voel je het al aan de manier waarop de man op de datingsite schrijft, of als hij niet snel genoeg iets van zich laat horen. Of hij geeft geen antwoord op je vragen, en vertelt alleen over zichzelf. Je hebt eigenlijk al helemaal geen zin in een date met hem. Want dit is hem weer niet. Je voelt het aan je theewater. Maar klopt het wel?

Wat je nu aan het doen bent noem ik negatief affirmeren. Je bevestigt je eigen negatieve aannames, nog voordat je goed en wel contact met hem hebt gelegd. De man staat bij voorbaat al met 2-0 achter. Knappe jongen die dat nog om weet te keren. Want hoe kan iemand jou raken als je in deze gedachtegang blijft hangen en je hart hiermee op slot hebt? Waar is de opening voor je eindman? Veel mensen zoeken de liefde met het hoofd in plaats van met het hart.

Hardnekkige oude patronen

Wat je nu dus mogelijk doet is vaak het gevolg van oude patronen en oude patronen zijn hardnekkig. Onbewust hou je mannen van je af, want je innerlijke ik vindt het leven wel veilig zo. Controleerbaar. Nu hoef je niets op te geven, alles blijft bij het oude en je hart loopt geen kans om gebroken te worden.

Maar je verlangt ook naar een partner. Je bedekte verzet zit je hierbij in de weg. Door steeds dezelfde negatieve gedachten te herhalen, kom je niet verder. Je eindman blijft achter jouw muurtje, er zit geen deur in waar hij doorheen kan. Als je een diep verlangen voelt naar je eindman, dan wil je de deur op een kier zetten.

Wat kun je er aan doen?

Ik heb goed nieuws voor je: je kunt het leren om de deur in ieder geval weer op een kier te zetten of misschien wel helemaal open te zetten.

Tip 1: lees mijn boek, daarin vertel ik je wat er nodig is om jouw eindman te vinden.

Tip 2: Ben jij ondernemer, manager, directeur of op een andere manier succesvol? Herken jij je in daadkracht, snel schakelen en ben je bereid flink te investeren in jezelf in tijd en geld? Dan help ik je graag nog meer en moeiteloos te excelleren op alle gebieden in je leven vanuit een warme liefdesbedding. Samen gaan we voor jouw eindman. Laten we in gesprek gaan.

Hartelijke groet,
Carla

 

Laat een reactie achter