Hoe ik zelf in de valkuil van de snelle liefde stapte (en wat dat voor gevolgen had)

Zoals ik al zei in het vorige artikel over liefde op het eerste gezicht was ik zelf nog niet zo wijs en was ik ook van de snelle aanvliegroute. Dat heeft nogal wat teweeggebracht in mijn leven.

Blind date en hoe bij mij de bliksem insloeg

Ik neem je hiervoor mee naar 33 jaar geleden, ik ben 27 jaar als ik mijn ex-man Bram leer kennen. Ik heb dan al een korte en langere relatie achter de rug en ben net een fitnesscentrum gestart in Deventer. Een van de klanten daar vertelt me dat een goede vriend van haar mij heeft zien lopen en onder de indruk is. Hij wil graag een afspraak met mij.

Of ik dat ook wil? Ik hou wel van avontuur en onverwachte dingen dus de afspraak wordt gemaakt.

Zo ga ik op blind date en ben ik tijdens de eerste afspraak al helemaal uit mijn doen. Hoewel we veel verschillen hebben (ik zit in “de gezonde fase”) en erg let op wat ik eet, is hij een echte Bourgondiër. Hij drinkt, rookt en geniet van zijn steak terwijl ik dat alles op dat moment verafschuw. Hoe gek het ook klinkt, op dat moment maakt het me niet uit, we hebben alleen oog voor elkaar.

Romantisch plaatje

Na die eerste afspraak gaat het allemaal erg snel. We spreken vaak af ondanks de flinke afstand tussen Noord-Limburg en Deventer. We zijn smoorverliefd en vrienden worden gek van ons, want we kunnen alleen nog maar over elkaar praten. Het lijkt wel een sprookje, er bestaat voor mij niets anders meer dan de liefde. Er zijn alarmbellen, maar die negeer ik.

“Liefde maakt blind” geldt hier helemaal, want wat er aan onvertogens voorbij komt weet ik weg te redeneren door hem steeds heel bijzonder te maken. En andersom doet hij hetzelfde bij mij. We passen hierdoor perfect in elkaars film.

Van de 6 noodzakelijke karaktereigenschappen weet ik dan nog niets en onze valkuil is dat we alleen maar met ons gevoel de liefde instappen. Voor 100% vanuit ons gevoel en verlangen nu de ware te ontmoeten. Als een hunkerend jongetje en een hunkerend meisje samen gaan daten, gaat het vaak fout. Wat er voor ons mis gaat, is dat steeds sterker blijkt dat we niet goed bij elkaar passen.

Door de snelheid creëer ik geen momenten voor mezelf om me verder af te vragen of we op elkaar kunnen bouwen in de toekomst. Of onze liefde bestand zal zijn tegen tegenslag, hoe we samen als ouders zullen zijn.

Voortschrijdend inzicht

Als ik nu terugkijk was ik nog zo jong en onervaren in het leven. Ik was emotioneel open bij het naïeve af. Zelfstandig was ik wel maar volwassen nog niet. Ik wilde het liefst helemaal versmelten, alles en altijd samen. Mijn zelfvertrouwen was laag en dat compenseerde ik behoorlijk knap met een grote vriendenkring, een eigen bedrijf en een romantische liefde. Ook bij hem waren verschillende karaktereigenschappen niet voldoende aanwezig. Zijn issues lagen ook bij de volwassenheid en verder bij zelfreflectie en integriteit.

Als ik toen wist wat ik nu weet zou ik mezelf deze relatie hebben afgeraden.

Heb ik spijt van deze relatie? Nee helemaal niet. Met hem heb ik twee prachtige kinderen gekregen die het nu als volwassenen goed en liefdevol doen in het leven. Ik ben door deze relatie volwassen geworden, ben hierna pas echt vanuit mijn eigen innerlijk gaan leven in plaats van altijd reagerend op de buitenwereld. Ik ben er wijs en authentiek door geworden.

Hierom ben ik ondanks het verdriet ook dankbaar voor deze relatie.

Heeft het verdriet gedaan?

Het heeft zeker veel verdriet gegeven. In de eerste plaats voor de kinderen en daar heb ik veel pijn en schuldgevoelens over gehad. Door de jaren heen is dat langzamerhand steeds meer verdwenen door goede gesprekken met hen en te zien hoe zij in het leven staan. Maar een soft spot zal het altijd blijven. Nu ik dit schrijf heb ik weer de tranen in mijn ogen staan.

En mijzelf heeft het ook veel verdriet gedaan. Dit was niet hoe ik het voor me zag toen we verliefd werden. Een relatie die zo mooi begon en waarin je elkaar na 7 jaar niet meer kunt bereiken, is heel pijnlijk. Na enkele jaren werd het besef steeds groter dat ik er zelf bij was en voor de volle 100% gekozen heb voor deze relatie. Dat het anders uitpakte was voor mij toen niet te voorzien.

Maar nu wel, en dat is waar ik na de scheiding door gebiologeerd raakte. Wat is dat toch met de liefde? Waarom is het zo ingewikkeld om een goede liefde te vinden en een relatie goed te houden?

Nu, bijna 28 jaar later en heel wat omzwervingen verder, heb ik veel ervaringen in en antwoorden over de liefde. Ik weet nu wat nodig is om de juiste partner te vinden en een relatie te laten slagen. Ik heb zoveel dingen fout gedaan die ik met je kan en wil delen, zodat jij er niet zo lang over hoeft te doen als ik om jouw passende partner te vinden en een gelijkwaardige relatie op te bouwen.

Ben jij er ook klaar mee dat het in de liefde maar niet wil lukken? Dat begrijp ik helemaal en ik help je er graag mee. Schrijf je hier in voor het gratis (online) webinar ‘Hoe je in 5 stappen jouw eindman vindt’.

Gaan we samen op weg naar jouw eindman.

Ik ontmoet je hier graag.

Hartelijke groet,
Carla

 

Over Carla Ketelaar

Carla Ketelaar (1963) is relatie-expert en auteur van de bestseller ‘Vind je eindman’. Vanuit haar bedrijf Laatste Liefde leert zij ondernemende, single vrouwen wat nog nodig is om de juiste liefdespartner te ontmoeten. Zo vond ook zij haar eindman Steven. Ze zijn getrouwd en hebben samen zeven kinderen.

Over Carla Ketelaar

Carla Ketelaar (1963) is relatie-expert en auteur van de bestseller ‘Vind je eindman’. Vanuit haar bedrijf Laatste Liefde leert zij ondernemende, single vrouwen wat nog nodig is om de juiste liefdespartner te ontmoeten. Zo vond ook zij haar eindman Steven. Ze zijn getrouwd en hebben samen zeven kinderen.

Laat een reactie achter