Hoe ik bijna mijn eindman was misgelopen…

Een paar weken geleden vertelde ik tijdens een webinar over de start van mijn relatie met Steven. En hoe ik hem bijna misgelopen was.

Mijn harde eis

Ik had namelijk onbewust nogal een eisenpakket en hoog op mijn lijstje stond dat mijn ideale man spiritueel zou zijn. Niet zomaar spiritueel. Nee het liefst had ik een Yoga-leraar, een psycholoog of een sjamaan. Zodat we lekker avond aan avond met elkaar over het universum en onze gevoelens zouden kunnen praten.

En toen kwam Steven

Hij was niet spiritueel op de manier zoals ik er toen naar keek. Bij het daten maakte ik de klassieke fout. Ik dacht dat mooie gesprekken over de diepere betekenis van het leven, samen mediteren, alle gevoelens bespreken, een garantie waren voor een stabiele en vervullende relatie. In mijn leven bleek dat echter niet de waarheid.

Spirituele praat

Gaandeweg mijn leven ontdekte ik dat er meer nodig was voor een fijne liefdesrelatie dan een boekenkast vol geestelijke groeiboeken en mooie spirituele praat. Je relatie baseren op spiritualiteit is niet voldoende. Vergelijkbaar met de wens beiden vegetarisch te eten. Dat zegt ook niets over de stevigheid van de verbinding, daar is meer voor nodig.

Mijn verwarring

Mijn verwarring en die van heel veel vrouwen die aan bewustzijnsontwikkeling doen, is het volgende: Iemand die niet met spiritualiteit bezig is begrijpt mij niet, is niet zo gevoelig als ik ben, daarmee zit ik niet op één golflengte, etc.

Gaat het hierom in een relatie? Nee. Volgens mij gaat het erom of iemand gevoelig is, bereid is gevoelens te delen. En dat je dat ieder op je eigen manier mag doen. Respect hebben voor elkaars weg die zeker niet hetzelfde hoeft te zijn. Je neemt elkaar mee op elkaars weg tot waar die ander wil gaan.

Hoe dan wel

Want dat was wat ik met Steven meemaakte. Niet het praten over spiritueel zijn maar het daadwerkelijk leven. Zorgen voor me, zich bekommeren om mijn welbevinden, onvoorwaardelijk van mij houden. Ik dacht hem als spiri dame wel even van alles te leren, maar ontdekte wat ik nog te leren had van hem in de praktijk van het leven ????.

Dus wat niet spiritueel leek was dat juist wel.

Mijn eindman misgelopen

Als ik vast was blijven houden aan mijn letterlijke wensen (zeg maar gerust eisen) dan waren Steven en ik niet verder gegaan samen. Dan had ik hem niet de kans gegeven mij zijn manier van leven te laten kennen.

Gelukkig was ik benieuwd genoeg en gepokt en gemazeld door eerdere relaties.

Blijkbaar winkelde ik al jaren in de verkeerde winkels. We hebben gepraat, gelachen en elkaar ontdekt en ik voelde het steeds meer. Deze man is wat ik zocht alleen herkende ik het niet.

Vissen in de verkeerde vijver

Na 12 jaar vissen in de verkeerde vijver (die psychologen, sjamanen en Yoga-leraren waren het allemaal niet), heb ik dan toch mijn eindman gevonden. En we zijn deze zomer alweer twee jaar getrouwd.

Mijn tip voor jou is dus: wees niet te streng in je selectie. Vaak hebben mannen dienstbaarheid, voor je willen zorgen, dingen voor je willen doen, als liefdestaal. Wij vrouwen hebben meestal praten als liefdestaal. Geef de mannen een kans. Ze drukken zich anders uit, maar herken jij het wel als uitdrukking van liefde?

Hoe ik bijna mijn eindman was misgelopen

Je man is niet je vriendin

Mannen en vrouwen zijn anders. Mannen willen meestal niet eindeloos praten en analyseren. Als wij vrouwen net lekker op dreef zijn na een uurtje praten is het voor de meeste mannen wel genoeg. Probeer van je man niet je vriendin te maken.

Wat als de liefde niet lukt?

Ben jij er ook klaar mee dat het in de liefde maar niet wil lukken? Dat begrijp ik helemaal en ik help je er graag mee.

Geef je hier op voor het gratis (online) webinar Hoe je in 5 stappen jouw eindman vindt.

Het enige wat je nodig hebt is een uur tijd, een computer en internet. Gaan we samen op weg naar jouw eindman. Ik ontmoet je graag op het webinar.

Hartelijke groet,
Carla

PS: Als de datums en tijden je niet goed uitkomen is dat helemaal niet erg. Schrijf je toch in en dan ontvang je de dag na de datum waarvoor je je hebt ingeschreven de opname van het webinar van me. Kan je die mooi tijdens je vakantie kijken (of terugkijken).

 

Laat een reactie achter