Hoe ik bijna mijn eindman was misgelopen…

Een paar weken geleden vertelde ik tijdens een live-dag met mijn groep ondernemende vrouwen over de start van mijn relatie met Steven. En hoe ik hem bijna was misgelopen.

Ik had namelijk onbewust nogal een eisenpakket en hoog op mijn lijstje stond dat mijn ideale man spiritueel zou zijn. Niet zomaar spiritueel. Nee mijn focus lag op een yoga-leraar, een psycholoog of een sjamaan. Zodat we lekker avond aan avond met elkaar over het universum en onze gevoelens konden praten.

Toen ontmoette ik Steven. Hij was niet spiritueel op de manier zoals ik er toen naar keek. Bij het daten maakte ik de klassieke fout. Ik dacht dat mooie gesprekken over de diepere betekenis van het leven, samen mediteren, alle gevoelens bespreken, een garantie waren voor een stabiele en vervullende relatie. Niets bleek minder waar.

Spirituele praat en andere onbelangrijke wensen

Gaandeweg mijn leven ontdekte ik dat er meer nodig was voor een fijne liefdesrelatie dan een boekenkast vol geestelijke groeiboeken en mooie spirituele praat. Je relatie baseren op spiritualiteit is niet voldoende. Vergelijkbaar met de wens dat jij en je toekomstige partner beiden vegetarisch eten. Dat zegt ook niets over de stevigheid van de verbinding, daar is meer voor nodig.

Mijn verwarring en die van heel veel vrouwen die aan bewustzijnsontwikkeling doen, is het volgende. ‘Iemand die niet met spiritualiteit bezig is begrijpt mij niet. Die persoon is niet zo gevoelig zoals ik ben. Daarmee zit ik niet op één golflengte, kan mij niet volgen en zo nog wat meer van dit lichtelijk arrogant spiritueel gebabbel.’

Gaat het hierom in een relatie? Nee. Volgens mij gaat het erom of iemand contact met zijn gevoel heeft. Bereid is gevoelens te delen. En dat je dat ieder op je eigen manier mag doen. Respect hebben voor elkaars manier, die zeker niet hetzelfde hoeft te zijn. Je neemt elkaar mee op weg tot waar die ander wil gaan.

Want dat was wat ik met Steven meemaakte. Niet het praten over spiritueel zijn maar het daadwerkelijk leven. Zorgen voor me, zich bekommeren om mijn welbevinden. Onvoorwaardelijk van mij houden. Ik dacht hem als spiri dame wel even van alles te leren. Maar ik ontdekte wat ik nog kon leren van hem, in de praktijk van het leven. Liefde is veilig, tijd nemen, niet alles hoeft vandaag , doorpakken waar nodig en laten gaan wat de moeite niet waard is.

Dus wat aan Steven niet spiritueel leek was dat juist wel.

(Note: artikelen waar ik Steven in noem, laat ik aan hem lezen voor ze gepubliceerd worden. Zo ook deze. Zijn aanvulling was ”noem je ook nog wat ik van jou geleerd heb?” Ha ha, jazeker maar dan in een ander artikel.)

Mijn eindman misgelopen

Als ik vast was blijven houden aan mijn letterlijke wensen (zeg maar gerust eisen) dan waren Steven en ik niet verdergegaan samen. Dan had ik hem niet de kans gegeven mij zijn manier van leven te laten kennen.

Gelukkig was ik benieuwd genoeg en gepokt en gemazeld door eerdere relaties.

Blijkbaar winkelde ik al jaren in de verkeerde winkels. We hebben gepraat, van alles ondernomen, gelachen en elkaar ontdekt en ik voelde het steeds meer. Deze man is wat ik zocht alleen herkende ik het niet.

Vissen in de verkeerde vijver

Na 12 jaar vissen in de verkeerde vijver (die psychologen, sjamanen en yoga-leraren waren het allemaal niet), heb ik dan toch mijn eindman gevonden. En we zijn deze zomer alweer 16 jaar samen waarvan 7 getrouwd.

Mijn tip voor jou is dus: wees niet te streng in je selectie. Vaak hebben mannen dienstbaarheid als liefdestaal. Ze willen dan graag voor je zorgen, dingen voor je doen. Wij vrouwen hebben meestal praten als liefdestaal. Geef de mannen hierin een kans. Ze drukken zich anders uit, maar herken jij het wel als uitdrukking van hun liefde voor jou?

Mannen en vrouwen zijn anders. Mannen willen meestal niet eindeloos praten en analyseren. Als wij vrouwen net lekker op dreef zijn na een uurtje praten, is het voor de meeste mannen vaak wel genoeg. Probeer van je man niet je vriendin te maken.

Wat als de liefde niet lukt?

Wil jij vanaf nu je leven mét een leuke man doorbrengen? Alleen voorbij de oppervlakkigheid kijken is niet genoeg. We hebben ook inzicht in onszelf nodig. Ik kan je helpen om die gelijkwaardige partner te krijgen. De man van jouw kaliber die precies bij jou past.

Ben je die daadkrachtige ondernemer, directeur of manager en zie je weinig tijd en kans om jouw eindman in je eentje te zoeken? En vind je het belangrijk om binnen een jaar die fijne gelijkwaardige partner te krijgen, die precies bij jou past.

Dan ben je van harte welkom om je aan te melden voor een persoonlijk gesprek. Er is iets wat jou als daadkrachtige vrouw nog belemmert in het vinden van een man van jouw kaliber. Ik help je graag om inzichtelijk te krijgen wat dit voor jou is.

Dit gesprek is echter niet voor iedereen. Daarom heb ik een vragenlijst voor je die je in kunt vullen. Op basis van je antwoorden hoor je dan zo snel mogelijk of je geselecteerd bent.

Op de liefde,
Carla

P.S: In mijn Laatste Liefde programma maak ik veelvuldig gebruik van Systemisch werk en familieopstellingen. Helend voor oude patronen, maar juist ook om te ontdekken of de stoel naast je echt vrij is. Of daar nog niet iets of iemand op zit (je werk, een ex of overleden partner, een kind), zodat er domweg geen plek is voor jouw eindman. Hoe groot je verlangen ook is.

Ken je Systemisch werken of familieopstellingen nog niet (of al wel en wil je weten hoe dit werkt met betrekking tot de liefde)?

Op 10 en 11 mei is de allereerste Laatste Liefde Live tweedaagse, waarin ik met Katelijne Vermeulen (Expert in Systemisch werk) vrouwen ga helpen om stappen te zetten richting hun eindman.

Zet jezelf op de interesselijst, zodat je als eerste een uitnodiging voor dit event ontvangt.

Over Carla Ketelaar

Carla Ketelaar (1963) is relatie-expert en auteur van de bestseller ‘Vind je eindman’. Vanuit haar bedrijf Laatste Liefde leert zij ondernemende, single vrouwen wat nog nodig is om de juiste liefdespartner te ontmoeten. Zo vond ook zij haar eindman Steven. Ze zijn getrouwd en hebben samen zeven kinderen.

Over Carla Ketelaar

Carla Ketelaar (1963) is relatie-expert en auteur van de bestseller ‘Vind je eindman’. Vanuit haar bedrijf Laatste Liefde leert zij ondernemende, single vrouwen wat nog nodig is om de juiste liefdespartner te ontmoeten. Zo vond ook zij haar eindman Steven. Ze zijn getrouwd en hebben samen zeven kinderen.

Laat een reactie achter