Hij is nog getrouwd

In welk wespennest heb ik me nu weer gestoken?

Sommige vrouwen treffen ook wel de jackpot. Vinden ze een leuke man, hebben een aantal dates en dan ineens komt er een berichtje. Dat hij iets moet vertellen. En dan vertelt hij doodleuk dat hij nog getrouwd is. Zijn huwelijk is ‘dood’, maar hij wil wel eerlijk zijn. De band is nog niet doorgeknipt.

En nu?

 

Wees op je hoede

Mij is het ook overkomen dat ik al meerdere afspraken had gehad met een man die ik erg leuk vond. Hij pakte uit en nodigde me uit in een mooi 4 sterren restaurant in Apeldoorn. Toen hij net aan zijn steak zat vertelde hij ook dat hij mij nog ‘iets’ moest vertellen. Hij was getrouwd. Ik was geschokt en er zo klaar mee dat ik hem tijdens het hoofdgerecht heb laten zitten en zo het sjieke restaurant uitgelopen ben.

Volwassenheid

Intuïtief heb ik toen een goed besluit genomen. Een lastige, dat wel, want hij was echt leuk en ik zag ons samen al helemaal voor me. Later werd ik me steeds meer bewust van wat nodig is voor een gezonde relatie. En een belangrijke karaktereigenschap is Volwassenheid.

Het hebben van een minnaar of minnares is onvolwassen

Als je in een huwelijk of relatie zit die ‘dood’ is of waar je ongelukkig van wordt heb je 2 volwassen mogelijkheden en 1 onvolwassen. Je hebt het lastige maar goede gesprek te voeren met degene met wie je een relatie hebt. ‘Het gaat niet goed tussen ons, ik ben ongelukkig in deze situatie, we zijn alleen nog samen voor de kinderen’. Dan zijn de twee volwassen mogelijkheden. 1. We stoppen ermee en gaan uit elkaar of 2. We gaan hulp zoeken en ervaren of we onze problemen kunnen oplossen. De 3de en onvolwassen mogelijkheid is de situatie laten bestaan en de vluchtroute nemen: een andere partner zoeken, een minnaar of minnares zoeken.

Ga voor een hele man

Dus tref je een man die negatief spreekt over zijn huidige relatie en vage beloftes doet en het met jou aanlegt, stop er dan mee. Ga op zoek naar een hele man. Niet een voor de kruimels. Laat een ander eerst zijn eigen stoepje schoonvegen. Je wilt een man die vrij is en helemaal voor jou gaat.

Geen enkele situatie is hetzelfde

En soms zijn echtscheidingen drama’s die jaren kunnen duren. Dat de echtscheiding maar niet lukt om allerlei redenen. Dan ben je officieel ook nog getrouwd. Het verschil met de minnaressen status is dat er dan al een concrete scheiding op handen is, je niet meer bij elkaar woont.

Soms weet je weet het niet direct

Zorg dat je precies weet met wie je te maken hebt voor je je er helemaal instort. Je weet pas wat voor vlees je in de kuip hebt, als je met hem afspreekt. Als je hem leert kennen door meerdere afspraken. Ga oefenen, ontdekken maar geef je hart niet meteen. Ik noem dat een oefenman.

De ‘oefenman’

Denk je nu ‘oefenman, wat is dat dan?’ Dan adviseer ik je om mijn boek ‘Vind je eindman’ te lezen. Heb je die nog niet, dan is dit je kans.

Hartelijke groet,
Carla

 

Laat een reactie achter