Het ligt niet aan jou

‘Het ligt niet aan jou dat je nog geen partner hebt.’ Het lijkt erop dat we dit het liefste willen horen als ik kijk naar de reacties die ik kreeg op mijn artikel ‘Als je na 1 jaar daten je eindman nog niet hebt gevonden dan doe je iets niet goed‘.
Ik hoor en voel dan de frustraties. De pijn ook van jaren alleen zijn tegen je wil. En sommige reacties zijn niet mals.
Bijvoorbeeld: ‘Je artikelen lezen alsof mijn hoogst haalbare doel in het leven een relatie hebben is. En dat het allemaal MIJN fout is dat ik die nog niet heb geregeld…’

Het ligt niet aan jou dat je nog geen partner hebt

Had je ook zo’n prikkel bij het lezen van dat artikel. Hoezo ligt het aan mij? Heb jij misschien dat gevoel ook dat mensen al heel snel met de vinger wijzen. Hoe kan dat nu dat zo’n leuke vrouw als jij nog geen relatie heeft? Dan zal ze wel (vul maar in). En natuurlijk is het dan je eigen schuld.

Ik zal nooit met een vinger wijzen, alles heeft namelijk een reden. En als jij echt graag een partner wilt vinden, dan doe je uiteraard je stinkende best om het goed te doen. Maar wat is goed? En daar loopt het vaak mis. Zei Einstein het al niet ‘Waanzin is steeds opnieuw hetzelfde doen, en dan verschillende uitkomsten verwachten’.

Als de manier waarop je nu dingen doet niet werkt, dan is het belangrijk iets anders te proberen. En vaak heb je daar het objectieve oog van iemand anders voor nodig om in te zien en te begrijpen waar het mis gaat. Is dat leuk? Nee niet altijd. Is het zinvol? Ja altijd, want nieuwe wegen geven nieuwe resultaten.

Mijn vriendinnen helpen me heel goed

Hoe lief en aardig je vriendinnen ook zijn, ze zijn niet altijd even objectief. Ze hebben zelf een relatie waardoor ze je situatie niet echt begrijpen of ze zijn zelf ook alleen en lijken daarom ook niet de beste adviseurs om je te helpen jouw situatie te veranderen. Ze gunnen je het beste en vinden het vaak al snel goed wat je doet. Bijvoorbeeld jouw profieltekst en foto’s vinden ze prachtig, terwijl het soms echt niet handig is om bepaalde tekst of foto’s te gebruiken.

Alweer een Valentijnsdag

En dan is het binnenkort ook nog eens Valentijnsdag. Weer zo’n met-je-neus-op-de-feiten-druk-moment. Nee, jij ontvangt geen kaart, want jij bent alleen.

Alle mogelijke hulp even op een rijtje;

  1. Je kunt al je vragen en twijfels aan me voorleggen in de besloten Facebookgroep Vragen van single vrouwen over de liefde en daten
  2. Je kunt mijn gratis e-book downloaden: Wat datingsites je niet vertellen. Voor dat ene inzicht in wat je nu goed kunt gebruiken
  3. Lees gratis het eerste hoofdstuk
  4. Je kunt mijn boek Vind je eindman bestellen

Ik bied je alles wat je nodig hebt om jouw lief te vinden. Er hoeft jou niets meer in de weg te staan, omdat er op iedere vraag die je hebt een antwoord is.

Op een mooie liefde.

Hartelijke groet,
Carla

Laat een reactie achter