Het is beter om single te zijn

Zo, die uitspraak had je vast niet van mij verwacht. Hanneke stuurde me dit artikel toe en de conclusies liegen er niet om:

  • Vrijgezellen hebben sterkere sociale netwerken en genieten meer van de relatie met hun vrienden
  • Vrijgezellen zijn fitter dan getrouwde of gescheiden mensen
  • Vrijgezellen ervaren meer psychische groei en ontwikkeling dan mensen in een relatie

Dus…

Is het dan echt beter om single te zijn?

Het antwoord op die vraag is: dat ligt eraan hoe jij je single bestaan ervaart. Als jij heel blij en tevreden bent met je vrijgezellenbestaan dan is dat prima. Als je geniet van stappen met je vrienden, lekker doorhalen of juist dat grote bed voor jezelf hebben. Als je ervan geniet dat je met niemand iets hoeft te overleggen en erg geniet van tijd alleen, dan geldt bovenstaande zeker voor jou. Dan doet jou dat heel goed. Geweldig en niets aan veranderen zou ik zeggen.

Ik vind het niet fijn om single te zijn

Maar als jij je single bestaan anders ervaart omdat je dat al te lang bent. Als je het vrijgezellenleven wel beleefd en gezien hebt of zeker weet van jezelf, samen is wat ik wil, dan gaat bovenstaande niet voor je op. Het kunnen verschillende gevoelens zijn die dit ‘samen’ oproept. Met iemand anders kom ik beter tot mijn recht, haal ik meer uit mijn leven, vind ik het gezelliger, kan ik meer genieten van seks, maak ik graag plannen voor de toekomst of vakantie, voel ik mij die ene speciale.

Beide is goed

Er is geen goed of fout. Wil je geen relatie of voel je geen dringende behoefte? Prima, even goede vrienden. Voel je ook vrij om je af te melden voor mijn tweewekelijkse artikelen en tips. Als er iets verandert in je leven of gevoel kun je zo weer terugkomen. Je kunt je afmelden in de mail die ik je stuurde over dit artikel. En je mag me mailen om je van de e-maillijst te halen.

Wil je wel heel graag een serieuze relatie, dan ben ik er voor je. Ik help je graag om jouw eindman te vinden. Want zeker als je al een tijd bezig bent om jouw liefde te vinden, en het lukt maar niet, dan kan dat behoorlijk frustrerend zijn.

Wat zit er achter?

Meestal is er iets wat je tegenhoudt, niet bewust. Ik noem het de onderstroom, direct onder de oppervlakte. Voor jezelf vaak een blinde vlek. Het is soms een eenvoudig inzicht; ’nooit geweten dat ik zo overkom op anderen’, of iets wat al even sluimert en geheeld wil worden.

Vragen stellen in de besloten Face book groep.

Wist je al dat ik tegenwoordig een besloten Facebookgroep heb waarin ik zoveel mogelijk adviseer en antwoord geef op de vragen die daar gesteld worden. Het mooie is dat ondertussen vrouwen elkaar serieus en respectvol helpen in de zoektocht naar hun eindman. Ik zie herkenbare vragen, adviezen en steunbetuigingen voorbijkomen en het doet me goed dat we elkaar zo helpen. Hoe meer liefde we de wereld inbrengen hoe mooier.

En het mooie is, dit is een besloten groep. Je hoeft dus niet bang te zijn dat jouw vrienden en vriendinnen je zoektocht en je twijfels kunnen volgen.
Wil je weten of het iets voor je is, meld je dan hier aan: Vragen van singles over de liefde en daten
Vind je het achteraf toch niks, dan kun je je weer afmelden.

Zie ik je in de besloten Facebookgroep?

Op een mooie liefde,
Hartelijke groet Carla

2018-04-25T08:44:27+00:00april, 2018|

Laat een reactie achter

We maken gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke ervaring op de website te bieden. Ik begrijp het