Het gif van het vergelijk

Vorige week kreeg ik deze link doorgestuurd van een volgster van mij. Ze stuurde me een video die zeker het bekijken waard is: https://www.facebook.com/JinekRTL/posts/219029392906040

Waarom ik er hier aandacht aan besteed, is omdat ze erbij schreef: ‘Kijk dit is precies wat ik ook wil!! Zie je nu dat het wel bestaat?’ En ze heeft gelijk. Het bestaat wel: Pats boem verliefd worden en het op de eerste date al zeker weten. Dat laat deze video van Evi Hanssen ook zien. Ze is straalverliefd. En hoe. Het was meteen raak en Evi glundert helemaal. Heerlijk om te zien en fantastisch dat het kan. Want het is simpel zat, liefde op het eerste gezicht bestaat wel.

De bubbel

Maar… maar… wat je ook meteen ziet is dat Evi in een bubbel zit. De verliefdheidsbubbel. En hoe heerlijk ook, die is altijd tijdelijk. Het kan een maand duren, 4 maanden of 2 jaar. Maar ergens in je relatie ga je tegenkomen dat je ontwaakt uit deze bubbel en dat al die dingen die je in het begin zo geweldig vond je nu mateloos irriteren. Of je zet samen de volgende stap en dan ga je uit de verliefdheidsbubbel naar meer liefde voor elkaar. En dat is een andere fase waarbij iets meer realiteitszin komt. De ander mag dan wat eigenzinnigheden hebben en je hoeft niet meer alles samen te doen of het eens te zijn om je fijn te voelen.

Kan de verliefdheid de praktijk doorstaan?

De cruciale vraag na de verliefdheidsbubbel: Kan onze verliefdheid de praktijk doorstaan? Dus loopt de bubbel leeg, klapt ie uit elkaar? Of verdiept de relatie zich naar meer liefde. Ik kan er over meepraten, want ik heb het zelf ook meegemaakt. Op mijn ex-partner was ik vanaf het allereerste moment tot over mijn oren verliefd. En hij op mij. We waren elkaars droom. En daar verlangde ik naar, naar een bijzondere relatie en hij voldeed daar perfect aan. Totdat we van onze roze wolk afstapten en het bleek dat hij en ik nog niet in staat waren tot een volwassen relatie. We voldeden beiden nog niet aan de 6 karaktereigenschappen.

Gelukkig is het niet altijd zo dat als de verliefdheidsbubbel over is, de relatie ook over is. Er zijn stellen die hun verliefdheid door ontwikkelen naar houden van. En dát is waar we diep in ons hart écht naar op zoek zijn. Naar dat houden van.

Een waarom dan deze overdenking over Evi?

Waarom dan toch deze overdenking over Evi? Omdat liefde op het eerste gezicht wel voorkomt maar het een probleem wordt als je als single dit als enige mogelijkheid voor jezelf ziet om een relatie te vinden.

Evi gun ik zeker dat ze deze prachtige tijd en verliefdheid heeft. Ik vind het alleen zo jammer dat heel veel mensen dit scenario als droombeeld nemen. Het is heel remmend in je zoektocht naar de liefde, als je dit als enige acceptabele optie ziet. Alles wat daar niet aan kan tippen is het onderzoeken dan ook niet waard.

Want de meest liefdes ontstaan gewoon, niet met direct himmelhoch jauchzende gevoelens en 100% weten dat dit ‘m is. Niet op de eerste date en ook niet tijdens de tweede date.

Zo werkt het niet. Een gezonde, volwassen relatie is een beetje gewoon, zelfs een beetje saai. Het is jouw leven dat gewoon doorgaat met een ander leven ernaast. En samen heb je veel fijne momenten en soms bots je. Je ervaart het geluk van ‘liefde voelen voor iemand’ en die persoon voelt dat ook voor jou. Naast de onvoorwaardelijkheid van je geliefd weten, doe je leuke dingen samen, heb je je beste vriend en geliefde in je leven. Het is een diepgaande verandering in je gevoel maar feitelijk en concreet verandert je leven niet drastisch en het wordt vaak ook niet bijzonder bijzonder. En dat is juist goed.

Het gif van het vergelijk

Ik vind het dan ook zo jammer dat juist de verhalen zoals die van Evi zo opgehemeld worden. Dit soort ‘succesverhalen’ doen het ook altijd goed op verjaardagen en feestjes. Wie wil er niet zo’n bijzondere liefde?

Luister ook maar eens naar het commentaar van Eva Jinek tijdens de video. Dat dat ons voorbeeld is en meteen het gif van het vergelijk. Want als je dit niet hebt dan is het dus niet goed. Daardoor gaan we helaas massaal voorbij aan matches die de potentie hebben om tot iets moois uit te groeien. En waarom gaan we aan die matches voorbij, omdat we:

  • de chemie niet direct voelen
  • de klik niet meteen ervaren
  • niet gelijk verliefd zijn
  • hem niet aantrekkelijk vinden op het eerste gezicht
  • vinden dat we het op het eerste moment al moeten weten

Laat jij kostbare jaren aan je voorbijgaan?

Evi is het bewijs dat het kan. Dat liefde op het eerste gezicht bestaat. De uitzondering op de regel. Maar wil je daarop wachten en kostbare jaren voorbij laten gaan? Jaren waarin het niet lukt en waarin het misschien wel nooit lukt.

Mijn nadrukkelijke advies is: Wacht niet op het ‘Evi-moment’ en laat je jaren en je kansen niet aan je voorbijgaan. Zet eens een andere bril op en neem de tijd om elkaars hart te leren kennen. Ook of juist als het niet meteen vuurwerk, knallende kurken en vlinders is.

Hoe kom je aan die andere bril? Ik leg het je allemaal uit in mijn boek ‘Vind Je Eindman. Je kunt het boek hier direct bestellen. Wil je eerst meer weten, dat kan natuurlijk ook. Vraag hier het gratis eerste hoofdstuk aan.

Op de liefde,
Carla

Laat een reactie achter