Hoe weet ik nu of dit wél een goede man voor mij is?
Op deze vraag heb ik je in het vorige artikel gedeeltelijk antwoord gegeven en gaf ik je de eerste belangrijke karaktereigenschap die aanwezig MOET zijn voor een gelijkwaardige en stabiele relatie. Vandaag vertel ik meer over de twee volgende eigenschappen die onontbeerlijk zijn.

De grootste fout die de meeste singles maken is dat ze té kritisch zijn op de persoonlijkheidskenmerken en té weinig kritisch zijn op de karaktereigenschappen.
Wat is het verschil dan precies?

Persoonlijkheidskenmerken zitten meer in de buitenrand van iemands persoon en vooral in wat hij doet. Denk daarbij aan lichaamsbouw, hobby’s, uiterlijk, aantrekkelijkheid, kleding, opleiding, woonplaats, geloof of spiritualiteit, gezond etend, al dan niet romantisch, al dan niet een schoon en gezellig huis hebbend enz enz. In principe allemaal zaken die meestal bespreekbaar en vaak veranderbaar zijn.

Karaktereigenschappen gaan over wie je bent, over zijn, over het innerlijk. Daar valt vaak nog wel in te groeien maar daar is over het algemeen weinig aan te veranderen. Dit gaat over kwaliteiten van het hart zoals: liefdevol, hartelijk, zachtaardig, eerlijk, verantwoordelijk, positief, betrouwbaar, integer, emotioneel volwassen.

Beiden zijn zeker belangrijk. Alleen is de valkuil voor veel vrouwen én mannen die ik spreek, dat ze te vroeg in de ontmoetingen selecteren op de persoonlijkheidskenmerken.  En daardoor vaak te weinig letten op de karaktereigenschappen. Bezwaarlijk uiteindelijk want door het ontbreken van één van deze zes noodzakelijke eigenschappen lopen relaties vroeg of laat stuk of worden ze ongelijkwaardig op precies die ontbrekende eigenschap.

Nogmaals de zes noodzakelijke karaktereigenschappen die nodig zijn om een gelijkwaardige en stabiele liefdesrelatie op te kunnen bouwen:

  1. Zelfreflectie
  2. Emotionele openheid
  3. Integriteit
  4. Volwassenheid en verantwoordelijkheid
  5. Zelfvertrouwen
  6. Positieve levenshouding

In het vorige artikel heb ik de eerste stap Zelfreflectie toegelicht.
Nu verder met Emotionele openheid en Integriteit.
En ik spreek je als lezer direct aan op deze eigenschappen. Uiteraard willen we weten of de ander, onze potentiële partner, deze eigenschappen heeft, maar laten we bij onszelf beginnen.

2. Emotionele openheid
Ben je bereid en in staat om iets van wat zich binnenin je afspeelt te delen met een ander? Deel jij je gevoelens, je gedachten of je wensen weleens met een ander? En als iemand jou een gevoelsvraag stelt, kun je daar wat mee of klap je dicht? Bijvoorbeeld: ‘Is er iets waar jij heel blij van wordt op je werk?’ Of ‘Waar geniet jij van?’ De karaktertrek emotionele openheid is belangrijk om verbinding met de ander te kunnen voelen. Als het niet over je belevingen, gevoelens etc. kan gaan, wordt de relatie oppervlakkig. Dan heb je het over een verstandshuwelijk. De gesprekken gaan dan alleen nog maar over praktische zaken, voorvallen, andere mensen, discussies. Allemaal interessant, maar weinig verbindend vanuit het hart.

Hartsverbinding is noodzakelijk voor een langdurende en gelijkwaardige relatie. Als je daartoe in staat bent, word je denk ik een stuk gelukkiger.

3. Integriteit
Dit gaat over eerlijk en oprecht zijn en niet omkoopbaar. Ben je betrouwbaar? Doe je wat je zegt en zeg je wat je doet? Heb je geen verborgen agenda? Zijn je emoties echt?
In een relatie is integriteit noodzakelijk, omdat je dan pas veilig je hart kunt openen, wetende dat de ander je gevoelens niet zal beschamen of beschadigen. Zonder dit kun je nooit echt kwetsbaar zijn. Iets wat voor een gelijkwaardige relatie wel nodig is.

Deze waardevolle informatie deel ik heel graag omdat ik telkens zie hoeveel mooie relaties er ontstaan door verandering van mindset, door een andere bril op te zetten. Vind je dit interessant?

Zou je wel meer willen lezen over hoe je nu wél die leuke man naar je toe haalt?
Dat kan gelukkig. Lees mijn boek: Vind Je Eindman’.

Wil je alvast een voorproefje van het boek lezen? Dat kan. Ik geef je mijn eerste hoofdstuk cadeau. Vraag vandaag nog gratis het 1ste hoofdstuk aan.

Ja ik wil graag het eerste hoofdstuk gratis ontvangen

In de volgende artikelen (iedere 14 dagen) zal ik de andere 3 eigenschappen verder toelichten.
Dus hou je mailbox in de gaten en verzamel ze. Stop ze in je handtas en zoals een deelneemster uit mijn programma vertelde: ”Als ik dit lijstje eerder had gehad, was geen enkele ex door de ballotagecommissie gekomen. Alleen mijn huidige lief.”

Ik hoor heel graag wat je van het eerste hoofdstuk vond en of je er zin door krijgt de rest ook te lezen?

Mail me gerust: carlaketelaar@laatsteliefde.nl

Hartelijke groet,
Carla

 

Leave A Comment