Help ik vind hem niet aantrekkelijk

Ik vind hem niet aantrekkelijk

Twee maanden geleden zag ik een afwijzing van Janet, gericht aan een man op de datingsite waarop zij actief is. Ze stuurt hem een keurige afwijzing nadat hij op haar gereageerd heeft met een uitnodigend en vriendelijk contactverzoek. Omdat ik veel overeenkomsten tussen hen zie begin ik er tijdens ons eerstvolgende gesprek over. Ze vertelt me dat ze hem onaantrekkelijk vindt. Toen ik nog wat doorvroeg zei ze schoorvoetend; ‘Eigenlijk vind ik hem lelijk’. Ze schaamt zich hier ook wel voor maar overtuigt me nogmaals hoe belangrijk het voor haar is dat hij er goed uitziet. Dat ze met hem voor de dag kan komen en dat ze zelf ook graag naar een mooie man kijkt.

Genoegen nemen met minder

Met Janet ben ik wat voorzichtig omdat ze snel het gevoel heeft ’dan maar met minder genoegen te moeten nemen’. Toch ga ik het gesprek met haar aan omdat dit de kern van haar probleem is in het niet vinden van de juiste partner. Voor deze afwijzing heeft ze al eerder afwijzingen verstuurd op contactverzoeken van mannen met uiteenlopende redenen. Hij woonde te ver weg (hij vond het geen probleem en was zeer bereid naar haar toe te komen), hij was met 7 jaar ouder toch echt te oud (een fitte zestiger die vitaal en gezond leefde). En dan was er nog de man die ze wel heel leuk vond maar die iets kleiner was dan zij. Ze was ervan overtuigd dat ze daar last van zou krijgen.

Niet je verlangen naar beneden bijstellen

De zin ‘ik heb het gevoel dat ik met minder genoegen moet nemen’ hoor ik vaak.
En dat is niet hoe het moet zijn. Wat ik consequent benadruk is dat je uiteindelijk blij moet worden van de ander, van jullie samenzijn. Het leuk vindt om hem te zien, zin hebt in de man en ook zin hebt in seks met hem. Als we echter de zogenaamd hele belangrijke dingen zoals uiterlijk, lengte, leeftijd en afstand al in een heel vroeg stadium de overhand laten hebben, maken we de kans om hem te ontmoeten heel klein. Want het goede en slechte nieuws tegelijkertijd is:
We vinden altijd iets.
Er is altijd iets in de ander te vinden waar je niet 100% blij van wordt/zult zijn.
En als dat de reden van afwijzen is in het beginstadium, gaat geen enkele man de finish halen.

Van het oog naar het hart

Ik nodig je uit om in de aanvliegroute naar een relatie die ogenschijnlijk belangrijke zaken (wat het oog wil) eens wat meer naar de achtergrond te plaatsen waardoor je de ander echt kunt ontmoeten (wat het hart wil).

Want wat een warm en betrokken bericht stuurde deze man naar Janet. Na ons gesprek besluit ze een kop koffie met hem te drinken. Haar volgende aarzeling is dat ze hem geen valse hoop wil geven en dat ze bang is om hem teleur te stellen. Ik herinner haar eraan dat ze alleen een kop koffie hoeft te drinken en geen huwelijksaanzoek hoeft af te wijzen. Ze gaat, weliswaar met de nodige reserves, maar ze gaat op onderzoek uit.

Een zachtaardig en hartelijk mens

In ons na-de-date-gesprek is ze beduusd en timide voor haar doen. Het blijkt de aardigste man te zijn die ze tot nu toe heeft ontmoet in al die jaren dat ze aan het daten is. Hij is respectvol naar haar en oprecht geïnteresseerd. Ze hebben veel gelachen. En ja, die 6 karaktereigenschappen heeft hij wel maar het uiterlijk blijft toch een groot obstakel.

Geef jezelf en de ander tijd

Hij wint haar vertrouwen met een hartelijk en doortastend voorstel voor tweede afspraak. Op mijn aanraden brengt ze ‘haar bang om te kwetsen’ gevoel ter sprake en hij reageert heel laconiek. ‘Maak je geen zorgen, ik ben er toch zelf bij!’ en ze daten verder. Bij iedere ontmoeting doet ze weer een nieuwe ervaring op. Ze vindt hem aardig en nu ze zich opgelucht voelt en zichzelf niet meer verantwoordelijk maakt voor de uitkomst van hun contact spreken ze vaker af. Janet ontdekt dat meerdere aannames van haar over mannen niet kloppen. Ze hebben volgende week hun 6de afspraak en hoewel ze het nog niet weet, is ze blij met de mooie gesprekken en de ontmoetingen die ze hebben. Tijdens ons gesprek van vorige week zei ze: ‘al wordt het niet mijn eindman ik kijk nu al anders naar mannen. Het daten op deze manier lucht me heel erg op omdat het oké is dat ik het nog niet weet’. ‘En over zijn uiterlijk?’ begin ik voorzichtig. Daarover zegt ze. ‘Heel knap zal hij niet worden maar ik zie en voel steeds meer wat ik leuk aan hem vind. Zijn twinkelende ogen, zijn intens lieve lach als hij mij aankijkt. Zijn arm om mijn schouder als we het restaurant uitlopen, de deur van de auto die hij voor me opendoet. Ik voel me heel vrouwelijk naast hem.’

Je hoeft het niet gelijk te weten of te voelen

Breng tijd door samen, laat het ‘ik schep verwachtingen’ verhaal los. Je geeft jezelf en de ander hiermee een kans om oude ideeën of snelle aannames los te laten. Elkaar ontmoeten is de enige manier om erachter te komen of het de moeite waard is een tweede afspraak te maken. Ieder mens is meer dan de eerste indruk.
Het wordt gedurende meerdere afspraken achter elkaar vanzelf of steeds fijner of steeds minder fijn. Dus doorgaan of stoppen. En dat kan alleen door het te ervaren en te ondergaan, dus met je hart. Daar heel snel of van tevoren een beslissing over nemen is willen liefhebben met je hoofd.

En nu?

Het hart ziet echt meer dan het oog. Ik heb het al zo vaak gezien dat vrouwen een bepaalde man bij voorbaat afkeurden. En dat, nadat ik ze stimuleerde om toch in gesprek te gaan, er of een mooie relatie ontstond of een positieve, respectvolle ervaring in het daten.
Wil jij hier meer over weten?

Ik mag er weer over vertellen!

Binnenkort geef ik weer mijn gratis online webinar ‘Hoe je in 5 stappen jouw eindman vindt’. Je kunt je nog inschrijven. Klik hier, vul je gegevens in en kies de datum en tijd die bij je past. Dan doe je al mee.

Wil je niet meedoen met het webinar en wil je al wel stappen maken, lees dan de tips in mijn boek Vind je eindman 

Weet je nog niet of je het boek wilt aanschaffen en al wel tips en adviezen ontvangen? Download dan gratis het E-book Wat dating sites je niet vertellen.

Op een mooie liefde.

Hartelijke groet,
Carla

 

Over Carla Ketelaar

Carla Ketelaar (1963) is relatie-expert en auteur van de bestseller ‘Vind je eindman’. Vanuit haar bedrijf Laatste Liefde leert zij ondernemende, single vrouwen wat nog nodig is om de juiste liefdespartner te ontmoeten. Zo vond ook zij haar eindman Steven. Ze zijn getrouwd en hebben samen zeven kinderen.

Over Carla Ketelaar

Carla Ketelaar (1963) is relatie-expert en auteur van de bestseller ‘Vind je eindman’. Vanuit haar bedrijf Laatste Liefde leert zij ondernemende, single vrouwen wat nog nodig is om de juiste liefdespartner te ontmoeten. Zo vond ook zij haar eindman Steven. Ze zijn getrouwd en hebben samen zeven kinderen.

8 reacties

 1. Elsbeth april 9, 2023 at 11:30 am- reageer

  Niet aantrekkelijk is niet aantrekkelijk toch? Je kunt met vrienden ook goeie gesprekken hebben. Je kunt ook heel tevreden leren zijn met jezelf. Elke dag met dezelfde persoon- die aan je wil zitten, maar waar je eigenlijk geen zin in hebt, maargoed alles beter dan alleen -op de bank is dat het dan?

  • TeamLaatsteLiefde april 11, 2023 at 8:47 am- reageer

   Goede vraag Elsbeth, maar het gaat er juist om dat aantrekkelijkheid kan groeien. Als je elkaars hart voelt en de liefde groeit dan kan de aantrekkelijkheid ook groeien. Of dat hij verandert. Ik noem maar wat, als jij afknapt op witte sokken in sandalen, dan vertel je hem dat en wellicht gaat hij dan andere sokken kopen. Om maar een heel basaal voorbeeld te noemen. Echt, aantrekkelijkheid kan ontstaan door iemand een kans te geven.

 2. Catherine april 25, 2023 at 6:52 pm- reageer

  Ik heb dezelfde ervaring gehad met een man die ik niet aantrekkelijk vond. We hadden leuke gesprekken, veel gelachen en we hadden ook nog veel raakvlakken op voor mij belangrijke gebieden. Ik heb echt mijn best gedaan, maar toen ik na de 6e date, nog steeds niet de behoefte voelde met hem te knuffelen, hoewel ik het wel heb geprobeerd, heb ik toch besloten niet verder te gaan. De aantrekkingskracht was er gewoon niet bij mij, en zou ook niet meer komen. Ik vond het ook niet eerlijk om er mee door te blijven gaan, niet voor mezelf maar ook niet voor hem. Hij vond het vreselijk en ik was ook diep teleurgesteld, maar het was voor mij ook een opluchting omdat ik niet meer die drang voelde om verliefd te worden, ik hoefde er niet meer over te piekeren. Ik heb het een kans gegeven, maar het werkte niet.

  • TeamLaatsteLiefde mei 2, 2023 at 7:48 am- reageer

   Bedankt voor je reactie Catherine en je hebt gelijk. Als je het 6 dates de kans hebt gegeven en er komt nog niks, dan is dat lang genoeg geweest. Dan mag je afronden en kun je (als je dat wilt) door naar de volgende.

   • Erik juli 15, 2023 at 12:58 pm- reageer

    Hallo,

    Ik ben een niet knappe man. En weet heel goed hoe de dingen op dating sites werken… Ben zo vaak afgewezen dat ik niet meer kon.
    Mensen om je heen benoemen je vaardigheden zoals : aardig, slim, sociaal en gewoon een goed mens zijn. Dit zijn zeker mooie eigenschappen maar uiteindelijk start dit geen relatie. Heb er veel om gehuild en gedacht en nu? Alleen door het leven?

    Twee maanden geleden heb ik me later opereren om mijn gezicht aan te passen naar de ‘huidige’ maatstaven. Een heftig besluit maar ik ben blij met het resultaat. Zelfs een bezoek aan supermarkt wordt ineens een uitje 🙂 Wil je meer weten neem dan is contact op

    • TeamLaatsteLiefde juli 17, 2023 at 7:31 am- reageer

     Goed om te horen Erik en wat fijn dat een bezoek aan de supermarkt nu ineens leuk is.

 3. Toos februari 16, 2024 at 8:59 am- reageer

  Ik maak hetzelfde mee! En ik voel me heel onrustig!
  Mentaal en zelfs emotioneel een enroll klik! Hij is consistent, aandachtig niet needy… heel leuk dus!
  Ik heb bij hem een heel warm gevoel.

  Er is wel die maar: ik vind hem helemaal niet knap!! Lelijk is hij niet maar boy hij is zo ‘vlak’ …

  Zolang ik hem niet aankijk voel ik dat ik seks wil met hem … ik kijk uit naar de date en dan ZIE ik hem en ik voel enorme teleurstelling!
  Ik vind hem fysiek helemaal niet aantrekkelijk ik voel niet het: ik wel de kleren van je lijf scheuren gevoel!

  Ik mis dat!

  Hoe komt het in godsnaam dat ik de mannen met wie ik een emotionele klik heb fysiek niet aantrekkelijk vind en dat de mannen die ik zo zou willen doen emotioneel geen match zijn?

  Ik wil allebei! Iemand tot wie ik diepe emotionele connectie voel en met wie ik het bed in wil duiken!

  Seks is toch belangrijk! Straks lees je: ik hou van hem maar heb geen seks met hem.

  Verlang ik teveel?

  • TeamLaatsteLiefde februari 21, 2024 at 9:40 am- reageer

   Ligt eraan Toos. Want het is wel belangrijk om ‘zin in elkaar te hebben’. Maar dat hoeft niet meteen. Na een date of 5 zou je toch in ieder geval het gevoel mogen hebben dat je zin in iemand hebt. Dat je er naar uit ziet om elkaar weer te zien. Dat je zin hebt in zoenen. Als je het echt de tijd hebt gegeven en je hebt gevoeld met je hart en het is er dan nog steeds niet dan zou het een keuze kunnen zijn om af te ronden. Maar ik lees meer in je verhaal. Je schrijft ‘hoe komt het in godsnaam’. Dat klinkt alsof het al veel vaker is gebeurd dan alleen nu. En ook ‘dat de mannen die ik zo zou willen emotioneel geen match zijn’. Het klinkt als een terugkerend patroon. Heb je mijn boek al eens gelezen? Je kunt het hier bekijken: https://www.laatsteliefde.nl/bestseller/

Laat een reactie achter