Hardlopers zijn doodlopers?

Ik heb mijn eindman gevonden.

Mijn hart breekt soms als ik de verhalen lees in de besloten Facebookgroep ‘Vragen van singles over de liefde en daten’. In deze groep wordt veel gedeeld, regelmatig gelachen, maar soms zijn de verhalen verdrietig. Bijvoorbeeld als er kort na elkaar meerdere berichten geplaatst worden van vrouwen die denken hun eindman gevonden te hebben en dat na korte tijd het contact toch weer wordt verbroken.

Ik ben weer alleen

Dan denk ik bijvoorbeeld aan Petra die deelt dat de relatie alweer beëindigd is en dat ze daar verdrietig over is. Haar nieuwe liefde wilde namelijk wel een relatie en toch ook weer niet. Verder had hij zijn leven niet op orde waardoor er eigenlijk geen plek was voor haar. Ze zegt dan ook ‘Ik realiseer mij dat ik de vroege signalen niet serieus heb genomen en daardoor mijn kracht aan het verliezen was en hoopte dat hij zou veranderen. Goed dat ik nu toch (al is het wat laat) mijn grens aangeef.’

Of Marjet die schrijft: Het was al heel snel aan en nu is het uit! Na een tijdje ontdekten ze dat ze veel verschillen hadden. Marjet zag dat als een uitdaging, hij als een bezwaar. Hij durft daarom een ‘echte relatie’ niet aan en heeft de relatie beëindigd. Marjet vindt het heel jammer en ze is er ook doodmoe van. Ze ziet ertegenop om weer helemaal opnieuw te beginnen met daten.

Wat gaat er mis?

Wat er vaak fout gaat is dat we in het begin te hard lopen. Ons verlangen naar een relatie is vaak zo sterk dat we niet voldoende tijd nemen waardoor we bepaald gedrag over het hoofd zien of negeren. We leren elkaar niet eerst rustig kennen, willen al snel veel en groots voelen en gaan daarna al snel bespreken waar we nu staan in/met de relatie En soort van evaluatie van de relatie. En dit is echt een vrouwending kan ik wel zeggen. De relatie willen bespreken. Het is op zich wel heel raadzaam om te doen maar niet raadzaam om daar zo vroeg al mee te beginnen. Er moet eerst door beiden dat basisgevoel zijn van ‘ja we hebben iets samen.’ Het is zo jammer en verdrietig dat door een bepaald patroon mogelijk goeie matches vroegtijdig weer stoppen.

Echte liefde heeft geen haast.

Dit is wat ik niet vaak genoeg kan zeggen. Als je dat wel zo voelt of als de ander haast maakt wees dan op je hoede voor het achterliggende patroon in jou of in de ander. Haast hebben in de liefde is een nieuwe liefde zoeken vanuit een tekort zoals een sterk gevoel van eenzaamheid, het leven alleen niet goed op de rit krijgen, het gevoel van ‘ik heb er toch ook recht op’ sterk meedragen. Haast is een teken van ongeduld en is vaak eisend. Het gaat dan niet om de ander als persoon maar om de ander als invulling of oplossing van het tekort. Dit voelt nooit goed, voor beide partijen niet.

Waarom heb je haast?

Als je een ongeduldige kant in jezelf herkent vraag je eens af: “Waarom heb ik toch zo’n haast?” Wees er je bewust van. Hierdoor vermindert de haast meestal al sterk. Of kijk eerst wat je nog nodig hebt om uit het gevoel van tekort te komen. Heeft de ander erge haast stop dan het contact of oefen nog even door met het aangeven van je grenzen. En dat is weer een ander hoofdstuk ? Als je de haast getackeld hebt, ben je toe aan een rustige start. Waarin je ruimte en tijd maakt om elkaar te leren kennen.

Wacht dus bijvoorbeeld gewoon nog even met zoenen en al helemaal met seks. Stel jezelf niet zo snel open voor de intimiteit. Bescherm jezelf en gun jezelf tijd. Dat is wat ik de vrouwen onder andere meegeef die een traject bij mij volgen. Ik merk dat we heel regelmatig samen het tij zo kunnen keren zodat er mooie relaties ontstaan.

De 6 karaktereigenschappen

Daar zijn ze weer, maar ze zijn ook zo belangrijk: die 6 karaktereigenschappen waar je eindman (en jijzelf ?) aan moet voldoen om een mooie, stabiele en gelijkwaardige relatie te hebben. Ik deel de link hier nog een keer.

De grootste valkuil is hopen dat iemand nog wel verandert omdat je ook zoveel kansen/leuks/moois ziet. Hierdoor gaan we te lang door en gaan we vaak over onze eigen grenzen omdat er dat lonkende perspectief is van een fijne liefdesrelatie.

Hoe kan ik jou helpen?

Omdat ik jou ook de mogelijkheid wil bieden deze stappen te zetten en te zorgen dat je er niet alleen voor staat bied ik dit najaar een mooi, nieuw en compleet online programma aan waarin ik je alles aanreik zodat jij jouw eindman kunt vinden. Houd je mailbox in de gaten, binnenkort deel ik meer over dit gloednieuwe programma.

En nu?

Probeer altijd weg te blijven van vage berichten en mannen die snel willen en haast hebben. Wees vriendelijk en helder in wat jij wilt en wat je niet wilt en laat je nooit opjagen.

Wil je jouw situatie voorleggen aan andere ervaringsdeskundigen of aan mij? Plaats dan je vraag of bericht in de besloten Facebook groep. Vragen van singles over de liefde en daten.

Eerst even aanmelden als lid en dan heb je toegang tot deze waardevolle groep. Je bent, met of zonder vraag, zeer welkom.

Op een mooie liefde.

Hartelijke groet Carla

 

Laat een reactie achter