Genoegen nemen met minder (en nooit meer scheten mogen laten)

Weet je welke negatieve reacties ik het meest krijg op artikelen die ik stuur? Reacties van vrouwen die ervan overtuigd zijn dat je je aan moet passen om een leuke man en daarmee een stabiele relatie te vinden. Die vrouwen zetten keihard hun hakken in het zand en roepen uit volle borst ‘ik wil geen man meer. Als ik mezelf moet veranderen voor een vent dan hoeft het voor mij niet’. 

En dat is helemaal goed. Als jij oprecht het gevoel hebt (of jezelf dat in ieder geval vertelt) dat je liever alleen bent dan ben ik de laatste die je probeert te overtuigen van het tegenovergestelde. Echt. Maar dan denk ik ook dat je je het beste kunt uitschrijven. Ontvriend me gerust op Facebook, voel je vrij je uit te schrijven voor mijn wekelijkse mails en mijn website niet meer te bezoeken. Zo voorkom je dat je informatie en adviezen krijgt waar je toch niets mee kunt. Vind je het moeilijk om mij niet meer te volgen? Ga er dan gerust vanuit dat je een verborgen verlangen hebt naar die liefdesrelatie.

Wel of geen diep verlangen naar je eindman

Ik ben er voor de vrouwen die een diep verlangen voelen om hun liefdespartner, soulmate of eindman te vinden. En als jij dit herkent dan vertel ik je nu alvast dat je zeker niet hoeft te veranderen om je eindman te vinden. Dat je zelfs je léven niet hoeft te veranderen. Alleen daar waar jij dat ook wilt, want je ritst 2 levens langzaamaan ineen als je een volwassen relatie hebt. Maar je hoeft je zelfstandigheid, je eigen leven en jezelf echt niet aan te passen of zelfs op te geven.

Liefde is inclusief en dat is niet genoegen nemen met minder

Liefde is inclusief, inclusief alle eigenaardigheden die iedereen heeft. Jij, ik en hij ook. Natuurlijk doe je allebei tijdens de eerste date extra je best. Waarschijnlijk heb je toch nog even je benen onthaard, je bent vrolijk en uiteraard laat je geen scheten. Maar jij, ik en hij weten ook dat dit niet de standaardinstelling is.

In de loop van de tijd mag je meer en meer je echte zelf laten zien. Dan mag je heus ook chagrijnig zijn of een gigantische baaldag (of zelfs week) hebben. Stoppels hebben en ja, dan laat je ook wel eens een wind. Dat gebeurt. Vind je dit te ver gaan, je kunt ook afspraken maken in hoeverre je bepaalde dingen acceptabel vindt.

Concreet voorbeeld van Jans

Zo sprak ik kort geleden Jans die al 20 jaar een fijne relatie heeft, die niet wil dat haar man de badkamer binnenloopt als zij op het toilet zit. Kun je zeggen ‘wat maakt het uit, hij heeft het allemaal al van dichtbij gezien, dus waarom doe je nu zo preuts’. Daar gaat het haar niet om. Voor haar is dit een grens waar zij zich goed bij voelt. Ze vindt dit afbreuk doen aan haar intimiteitsgevoel en haar man respecteert dat.

Zo respecteren Steven en ik van elkaar dat we er af en toe alleen op uit trekken.

Hij vindt het heerlijk om dagen achter elkaar te fietsen en dan toch ook serieuze kilometers aan te tikken. Ik heb dat na 15 km wel gezien en wil dan vooral naar het terras 😀. 

En Steven respecteert dat ik er regelmatig alleen op uittrek met de camper. Even op mezelf met de camper als kantoor lekker de hele dag met niemand rekening te hoeven houden. 

Waar ik dan enorm van geniet is dat we na onze individuele momenten weer bij elkaar komen. Dat we op elkaar wachten en het fijn vinden om weer bij elkaar te zijn. 

Want als het met de liefde goed zit, dan komt het met de vorm ook goed. Hiervoor hoeft niemand te veranderen voor een fijne relatie. Daar kan ik nog zoveel over vertellen, maar dan wordt dit artikel veel te lang. Daarom geef ik binnenkort weer mijn gratis, online webinar ‘Hoe je in 5 stappen jouw eindman vindt’. Praten gaat namelijk makkelijker dan schrijven 😀.

Doe je mee? Schrijf je dan hier in

Op de liefde,

Carla

Laat een reactie achter