Gebruik jij ook lege woorden?

Vorige week heb ik weer mijn webinar ‘Hoe je in 5 stappen jouw eindman vindt’ gegeven en hij kwam weer voorbij. Dé vraag. Hoe schrijf je een goede profieltekst en wat bedoel ik als ik zeg dat je beeldend moet schrijven. Want ik zie een hoop ‘lege’ woorden in profielteksten voorbijkomen. Misschien gebruik jij ze ook wel. Denk je nu ‘huh, of ik lege woorden gebruik? Geen idee’. Laat me meteen met de deur in huis vallen met een aantal voorbeelden.

Gebruik jij ook lege woorden

Profielteksten

Als liefdesexpert zie ik een heleboel profielteksten voorbijkomen waarin woorden staan waar je niks meer kunt. Voorbeeld: humor. Dat de schrijfster zegt dat haar droomman humor moet hebben of dat ze het zelf juist heeft. Zeg niet dat je humor hebt, maar laat het zien. Maak grapjes in je tekst, dan is het meteen duidelijk.

Een andere favoriet is het woord eerlijk. Dat een man eerlijk moet zijn. Ik heb zelden zo’n open deur gezien, want denk je dat er ook vrouwen zijn die op zoek zijn naar een oneerlijke man? Ik denk het niet. Eerlijkheid is een vanzelfsprekendheid in een gezonde relatie. En als je op zoek bent naar je eindman dan wil je alleen een gezonde relatie.

Nog een klapper: spiritueel. Wat is dat? Iedereen verstaat er iets anders onder en je hoeft niet met een klankschaal onder een boom te zitten om toch spiritueel te zijn. Sterker nog: ik ken mannen die niks van spiritualiteit moeten hebben maar die toch zo diepvoelend zijn dat ik ze zeker onder spiritueel schaar.

Wat dan wel?

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Zeg dus niet dat je sportief bent, maar laat het zien. Vertel dat je veel fietst, wandelt of golft. En beschrijf het. Dus bijvoorbeeld ‘ik loop iedere dag 5 kilometer hard, liefst nog voor het ontbijt.’

Zoals ik al eerder zei: als je wilt vertellen over je humor vertel dan een grapje. Zorg dat je tekst leuk is om te lezen en dat het minstens een glimlach op het gezicht van je lezer brengt.

En wees niet te kritisch. Durf een date te hebben met een man die niet aan alle eisen voldoet en kijk wat er mogelijk is. Want mannen zijn anders dan vrouwen. Wij vrouwen vertellen alles en geven zo veel mogelijk informatie. Mannen zijn vaak wat stiller en benoemen zaken minder snel. En dat wil dus zeker niet zeggen dat die zaken er dan niet zijn.

Kijk verder dan de profieltekst

Laatste tip: Kijk verder dan iemands profieltekst. Als de tekst je helemaal niet aanstaat mag je de man uiteraard skippen. Maar als je twijfelt, geef de man dan een kans. Kijk wat er achter de woorden in de profieltekst zit en maak dan een beslissing.

Vind je het leuk om meer praktische tips en handigheden over daten te ontvangen? Iedere 14 dagen schrijf ik over daten en ervaringen en beantwoord ik vragen.

Schrijf je hier in als je deze artikelen gratis wilt ontvangen. Stuur dit artikel gerust door aan vrouwen of mannen waarvan jij denkt dat het ze aanspreekt.

Ik wens je een hele fijne relatie toe.

Hartelijke groet,
Carla

 

Over Carla Ketelaar

Carla Ketelaar (1963) is relatie-expert en auteur van de bestseller ‘Vind je eindman’. Vanuit haar bedrijf Laatste Liefde leert zij ondernemende, single vrouwen wat nog nodig is om de juiste liefdespartner te ontmoeten. Zo vond ook zij haar eindman Steven. Ze zijn getrouwd en hebben samen zeven kinderen.

Over Carla Ketelaar

Carla Ketelaar (1963) is relatie-expert en auteur van de bestseller ‘Vind je eindman’. Vanuit haar bedrijf Laatste Liefde leert zij ondernemende, single vrouwen wat nog nodig is om de juiste liefdespartner te ontmoeten. Zo vond ook zij haar eindman Steven. Ze zijn getrouwd en hebben samen zeven kinderen.

Laat een reactie achter