Eindman en Laatste Liefde, wat zijn dat voor rare en sombere woorden?

Steeds weer krijg ik de vraag ‘hoezo eindman?’ en ‘waarom geen eindvrouw?’ of ‘waarom geen eindpartner?’ En ‘Laatste Liefde’ krijgt helemaal de lachers op de hand. ‘Ga ik dood dan?’ of ‘dit klinkt wel heel erg triest’.

Toch houd ik vast aan ‘mijn’ woorden. Waarom? Omdat de vrouwen die al lang zoeken, die al een tijd alleen zijn en die graag een relatie willen, precies snappen wat ik bedoel als ik het over ‘je eindman vinden’ heb.

Eindman

Eindman is wat het is. Als je je eindman gevonden hebt dan kun je eindelijk stoppen met rondneuzen op al die datingsites en apps. En vergeet ook de verjaardagen en feestjes niet waar je radar altijd aan staat, omdat die ene voor jou daar misschien rond zou kunnen lopen. Als je je eindman gevonden hebt dan loopt hij daar rond. Met jou!

Ben jij het dus zat om iedere keer opnieuw te zoeken en mag het een keer klaar zijn, dan nodig ik je uit op zoek te gaan naar je eindman.

Laatste Liefde

Zo ga ik naadloos over naar Laatste Liefde. Nee, dat is geen naam van een begrafenisonderneming . Dit is wederom het einde van je zoektocht. En nee, het is geen garantie. Het is een intentie. Je hebt de persoon gevonden waar je oud mee wilt worden en waar je ook van hoopt dat je er oud mee mag worden.

Laatste Liefde heeft trouwens ook niks te maken met dat er maar 1 ware liefde in je leven kan zijn. Maar je hebt die ene, jouw liefde, op dit moment wel gevonden. Een liefdespartner bij wie je thuis mag komen. Jouw speciale en voor wie jij die ene speciale bent. Bij wie je jezelf mag zijn. De persoon met wie je goede gesprekken hebt, veel plezier maakt en vooral ook intiem kunt zijn. Die persoon die heb je gevonden en je krijgt de liefde die je wenst. En als je deze persoon gevonden hebt dan voel je de term Laatste Liefde helemaal.

Hoe je de term eindman positief op kunt vatten

Toen het er op Facebook weer eens over ging zei Melissa :

“Wat jammer dat het begrip ‘eindman’ zo negatief wordt opgevat. Wat mij betreft is dat een prachtige intentie. Carla geeft tips om je partnerkeuze te baseren op die zaken die er echt toe doen, wat de kans op een langdurige relatie echt verhoogt. En natuurlijk, niks is zeker… Maar streven naar ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’ en ‘voor altijd’ is wat mij betreft nog steeds het uitgangspunt. Ga zo door Carla, voor mij waren je tips echt eyeopeners, ik heb mijn eindman gevonden !”

Kijk en hier doe ik het voor. Voor die vuurtoren op de wal, die richting, focus in je zoektocht naar kloppende liefde. Om de hoop te houden dat het wel bestaat, ook voor jou.

Terug in de tijd, hoe is het woord Eindman ontstaan?

Hoe ben ik precies op ‘de eindman’ gekomen? Nou, dat is nog wel een hilarisch verhaal als ik eraan terugdenk. Toen ik al 10 jaar single was, bleek ik behoorlijk synchroon te daten met een goede vriendin die al 8 jaar alleen was. We deelden veel verhalen, we lachten en huilden er af en toe ook om.

We waren beiden ook echt bezorgd. Gaat ons dit ooit nog lukken? Op een bepaald moment ging mijn vriendin voor de zoveelste keer op date en dit keer was het met Kees en Kees was het he-le-maal. Tot de derde date en toen was het einde Kees want na date 3 hoorde ze nooit meer iets van hem. Haar zoveelste frustratie en mijn vriendin gooide haar armen in de lucht en riep ‘ik wil een eindman’. Sindsdien zochten we eindmannen en checkten we regelmatig bij elkaar: ‘Eindman of tussenman’.

Bij het bedenken van de titel van mijn boek was ik er snel uit. Eindman moest het worden, uit mijn eigen leven gegrepen.

Hoe de woorden Eindman en Laatste Liefde direct tot actie leiden

Het zijn dus bewuste keuzes en ondertussen zijn ze al goed in gebruik en ook echt een begrip. Zo kwam Atty, op een event voor ondernemers waarbij we ons voor mochten stellen op een flip-over aan de muur, het woord Eindman tegen. Ze kwam linea recta naar me toe in de pauze en zei: “Dat wil ik, die eindman. Wat moet ik daarvoor doen en wanneer kunnen we beginnen?” En we gingen samen aan de slag.

Ze vertelde achteraf: “Die term eindman behelsde alles waar ik al 10 jaar mee worstelde en was tegelijkertijd mijn verlangen.” En nu? Ze is alweer ruim 3 jaar heel gelukkig met Theo.

Nu ik toch in de toelichtstand sta zal ik gelijk aanvullen waarom ik me met Laatste Liefde richt op een hele specifieke groep. Het is een bewuste keuze om een specifiek groep aan te spreken, namelijk de zelfstandige, monogame, hetero vrouw. En omdat ik me in mijn aankondigingen hierop richt wil dat niet zeggen dat ik tegen andere vormen ben zoals polyamorie, lesbische liefdes enz. enz. Waar ik in de liefde kan helpen doe ik dat. Liefde is liefde en de vorm is van ondergeschikt belang. Ter illustratie: op dit moment help ik meerdere vrouwen in mijn programma die een eindvrouw zoeken.

Wil je gelijk hebben of gelukkig zijn?

Ik kies er bewust voor om in mijn communicatie te spreken over de eindman. Dat is ook het leuke van ondernemer zijn, dat ik mijn eigen keuzes mag maken . En ik zeg ‘doe gewoon je voordeel met wat ik allemaal met je deel, of het nu exact de woorden zijn die jou aanspreken of niet.’

Als je echt het verlangen hebt naar een blijvende relatie, maak dan je eigen vertaalslag als ik schrijf of zeg: “Ben je op zoek naar je eindman’. Want er zijn zoveel variabelen die ik anders mag benoemen dat het stroperig en onaangenaam lezen wordt.

  • Monogaam of polyamoureus
  • Vrouwen of mannen
  • Hetero, lesbisch, homo of biseksueel

En ik ben vast nog een aantal dingen vergeten.

Dan krijg je zinnen als: ‘Ben je op zoek naar je eindman, eindvrouw of genderneutraal persoon en wil je een monogame of polyamoreuze relatie met of zonder seks’.
Voel je het, hoe het direct afvlakt en breedsprakig wordt?

Geen beginnen aan voor mij en niet fijn volgbaar voor jou als lezer. Dus ben je op zoek naar de liefde? Laat het me weten en we komen eruit óf en hóé ik je kan helpen. Liefde is Liefde in welke vorm dan ook. Dáár gaat het om. Om meer liefde te krijgen in deze wereld.

Op de liefde.
Carla

PS: Er zijn vele wegen die naar Rome (lees: je eindman) leiden. Je kunt op deze website naar het kopje gratis om direct te zien hoe ik je verder kan helpen. Wil je direct kiezen voor mijn persoonlijke hulp, dan kan natuurlijk ook. Klik hier voor de mogelijkheden

Laat een reactie achter