Een beginnende relatie tijd geven, hoe date je als je haast hebt?

Het gebeurt steeds vaker dat er vrouwen bij me aankloppen die haast hebben. De meest voorkomende reden dat vrouwen haast hebben is de biologische klok. Er is een kinderwens en die klok tikt steeds harder zodat er ook veel aandacht naartoe gaat.

En haast voelen niet alleen vrouwen die tegen het eind van hun vruchtbaarheid aanlopen, er kunnen nog veel meer redenen zijn waarom je haast voelt. Maar de kinderwens is wel de meest duidelijke. En daarom ga ik in dit artikel op dit specifieke onderwerp in, maar voel je vrij om je eigen haast-reden in te vullen.

Raakt jouw tijd op?

Vaak heb je er al jarenlange daterondes opzitten maar is het zo gewenste resultaat uitgebleven. Je hebt zeker niet stilgezeten. Of je hebt nog nooit gedatet en hebt het gevoel nog tijd genoeg te hebben en hem spontaan te ontmoeten. Maar de tijd begint op te raken en hij is er nog steeds niet: De familieman.

En dan kom je in een hele vervelende situatie. Als je op date gaat met een sterke kinderwens kun je alleen nog denken: ‘Ben jij een leuke vader (en wil je dat ook zijn)?’ In plaats van ‘Ben jij een fijne man voor mij?’

Zo kreeg ik de volgende vraag van Gerdien:

‘Kun je op een eerste date al aan een man vragen of hij kinderen wil?’

Gerdien is namelijk 37 en ze weet zeker dat ze een gezin wil en kinderen. En ze is super benieuwd hoe hij hierin staat. En wat te doen als hij dan zegt ‘ik wil geen kinderen’ of ‘over 10 jaar misschien’. Kap je het dan direct af?

‘Wil jij kinderen?’

Tijdens het daten kan ‘wel of geen kinderen willen’ een lastig onderwerp zijn. Je wilt het graag snel weten om niet nog meer tijd te verliezen. En zeker als je iemand ‘in het wild’ hebt ontmoet is het lastiger inschatten. Via een datingsite heeft een man wel of geen kinderwens aangevinkt en dat maakt hem wel of niet selecteren en erover beginnen ook makkelijker.

Maar op een eerste date over dit onderwerp beginnen is echt te vroeg, dan leer je elkaar nog maar net kennen. Vanuit elkaar nog niet goed kennen is de kans groot dat hij zegt dat hij het niet wil. Hij heeft geen last van zijn biologische klok. Het is dus echt een onderwerp dat even mag wachten en als je op een later moment meer gevoel voor elkaar ontwikkeld hebt, kan jouw grote vraag ook in een heel ander daglicht komen te staan.

Risico van de liefde

En de tijd nemen maakt het nu juist zo lastig als je op je 37e het besluit neemt nu echt op zoek te gaan naar die man die ook een gezin wil. Je hoopt natuurlijk op succes. Maar het kan zomaar gebeuren dat je enkele weken of maanden met iemand oploopt en dat die persoon het dan toch niet blijkt te zijn. Dit is het risico van de liefde durven lopen. Helaas kan het niet anders, je kunt ‘elkaar beter leren kennen’ niet overslaan. Wil je een relatie laten slagen dan zul je een beginnende relatie tijd mogen geven.

Beginnende relatie tijd geven

Weet dat je tot je 43e/44e prima kinderen kunt krijgen. Legio vrouwen hebben dit mogen meemaken. Maar mijn advies is, laat het er niet op aankomen. Dus als je nu begin 30 bent en je weet heel zeker dat je kinderen wilt, wacht dan niet te lang met serieus op zoek te gaan naar een partner. Zo geef je jezelf veel ruimte en ontspanning om relaxed te daten. Je kans op kinderen is dan biologisch ook nog groter en er is tijd om een paar jaar samen te zijn zonder gelijk kinderen te hebben. Gewoon jullie twee, samen. De beginnende relatie tijd geven. Dus wacht niet langer met je volgende stap.

Raak jij langzaamaan in paniek, ben je bijvoorbeeld 37 of ouder en heb je een sterke kinderwens? Geen punt. Maar een beetje spoed erachter is dan wel nodig. Benut de tijd vanaf nu maximaal en verspil geen tijd aan mannen met wie je door de 6 noodzakelijke karaktereigenschappen al kunt weten of het wel of geen goede kans van slagen zal hebben. Omdat je niet meer tijd wilt verliezen is het belangrijk om doeltreffend te zijn en precies te weten wat je doet. Weet hoe je date.

Garantie op kinderen krijgen?

En natuurlijk weten wij allemaal dat het leven niet maakbaar is en zijn er geen garanties op het krijgen van kinderen. Het is en blijft een geschenk. Maar wat we kunnen doen is de kans dat het je toevalt maximaal maken. Dus zorg dat je…

Weet hoe je date

Voel jij haast en wil je snel je eindman vinden? Binnen een jaar zou het moeten lukken als je doelgericht en met een plan er jouw ‘Project Man’ van maakt.

Ik heb goed nieuws voor je: Je hoeft het niet alleen te doen. Ik kan je helpen om jouw eindman te vinden. Ik vertel je er graag over hoe jij dat ook bereiken kunt.

Wil jij echt op de snelweg naar je eindman, dan kun je 1-op-1 met mij aan de slag. Dat is echter niet voor iedereen. Het vraagt een serieuze investering in tijd en geld en ik wil zeker weten dat dit de juiste stap voor jou is op dit moment. Daarom heb ik een vragenlijst voor je die je in kunt vullen. Op basis van je antwoorden hoor je dan zo snel mogelijk of wij samen in gesprek gaan.

Wil je liever zelf aan de slag: ik heb een boek geschreven ‘Vind je eindman’, daarin deel ik mijn stappen en tips hoe je jouw eindman vindt en houdt.

Hartelijke groet,

Carla

 

Laat een reactie achter