Het gebeurt steeds vaker dat vrouwen zo rond hun 37ste bij me aankloppen. De kinderwens is er en de biologische klok tikt inmiddels zo hard dat veel van de aandacht hiernaartoe gaat.

Herken jij dit of ken je iemand bij wie dit zo is?

Vaak heb je er dan al jarenlange daterondes opzitten maar is het zo gewenste resultaat uitgebleven. Je hebt zeker niet stilgezeten. Of je hebt nog nooit gedatet en hebt het gevoel nog tijd genoeg te hebben en hem spontaan te ontmoeten. Maar de tijd begint op te raken en hij is er nog steeds niet: De familieman.

 

Ben je een leuke vader versus ben je een fijne man voor mij

En dan kom je in een heel vervelende situatie. Als je op date gaat met een sterke kinderwens kun je alleen nog denken: ‘Ben jij een leuke vader (en wil je dat ook zijn)?’ In plaats van ‘Ben jij een fijne man voor mij?’

Zo kreeg ik de volgende vraag van Gerdien: ‘Kun je op een eerste date al aan een man vragen of hij kinderen wil?’ Gerdien is namelijk 37 en ze wil kinderen en ze is super benieuwd hoe hij hierin staat. En wat te doen als hij dan zegt ‘ik wil geen kinderen’ of ‘over 10 jaar misschien’. Kap je het dan direct af?

‘Wil jij kinderen?’

Tijdens het daten kan ‘wel of geen kinderen willen’ een lastig onderwerp zijn. Je wilt het graag snel weten om niet nog meer tijd te verliezen. En zeker als je iemand ‘in het wild’ hebt ontmoet is het lastiger inschatten. Via een datingsite heeft een man wel of geen kinderwens aangevinkt en dat maakt hem wel of niet selecteren en erover beginnen ook makkelijker.

Een beginnende relatie tijd geven

Op een eerste date over dit onderwerp beginnen is echt te vroeg, dan leer je elkaar nog maar net kennen. Vanuit elkaar nog niet goed kennen is de kans groot dat hij zegt dat hij het niet wil. Hij heeft geen last van zijn biologische klok. Het is dus echt een onderwerp dat even mag wachten en als je op een later moment meer gevoel voor elkaar ontwikkeld hebt, kan jouw grote vraag ook in een heel ander daglicht komen te staan.

Risico van de liefde

En de tijd nemen maakt het nu juist zo lastig als je op je 37ste het besluit neemt nu echt op zoek te gaan naar die man die ook een gezin wil. Je hoopt natuurlijk op succes. Maar het kan zomaar gebeuren dat je enkele weken of maanden met iemand oploopt en dat die persoon het dan toch niet blijkt te zijn. Dit is het risico van de liefde durven lopen. Helaas kan het niet anders, je kunt ‘elkaar beter leren kennen’ niet overslaan. Je moet een beginnende relatie tijd geven.

Er is altijd hoop

Weet dat je tot je 43/44ste prima kinderen kunt krijgen. Legio vrouwen hebben dit mogen meemaken. Maar mijn advies is, laat het er niet op aankomen.  Dus als je nu begin 30 bent en je weet heel zeker dat je kinderen wilt, wacht dan niet te lang met serieus op zoek gaan naar een partner. Zo geef je jezelf veel ruimte en ontspanning om relaxed te daten. Je kans op kinderen is dan biologisch ook nog groter en er is tijd om een paar jaar samen te zijn zonder gelijk kinderen te hebben. Gewoon jullie twee, samen.  Dus wacht niet langer met je volgende stap.

Ben je 37 jaar of ouder met een sterke kinderwens

Geen punt. Een beetje spoed erachter is dan wel nodig. Benut de tijd vanaf nu maximaal en verspil geen tijd aan mannen met wie je door de 6 noodzakelijke karaktereigenschappen al kunt weten of het wel of geen goede kans van slagen zal hebben. Omdat je niet meer tijd wilt verliezen is het belangrijk om doeltreffend te zijn en precies te weten wat je doet. Weet hoe je date.

Hoezo een garantie op kinderen krijgen?

En natuurlijk weten wij allemaal dat het leven niet maakbaar is en zijn er geen garanties op het krijgen van kinderen. Het is en blijft een geschenk. Maar wat we kunnen doen is de kans dat het je toevalt maximaal maken. Dus zorg dat je…

Weet hoe je date

Binnen een jaar zou het moeten lukken als je doelgericht en met een plan er jouw ‘Project Man’ van maakt ????.

Ik heb goed nieuws voor je: Je hoeft het niet alleen te doen. Ik kan je helpen om jouw eindman te vinden. Ik vertel je er graag over hoe jij dat ook bereiken kunt. Ik heb een boek geschreven ‘Vind je eindman’, daarin deel ik mijn stappen en tips hoe je jouw eindman vindt en ook houdt.

Hartelijke groet,
Carla

PS: Binnenkort geef ik het webinar ‘Hoe je in 5 stappen jouw eindman vindt’. Het webinar is online en gratis, dus het enige wat je nodig hebt is een computer en een uur van je tijd. Mocht de datum en/of het tijdstip je niet goed uitkomen dan is dat helemaal niet erg. Schrijf je toch in, dan stuur ik achteraf automatisch de opname naar je toe.

 

Leave A Comment