Dit gaat me nooit meer lukken

Ben jij ook geregeld moedeloos door het daten?

Zo ook Vera. Zij is al jaren telkens opnieuw actief op datingsites en het wil maar niet lukken. Ze beschouwt zichzelf als een leuke zelfstandige vrouw, maar ze wordt keer op keer afgewezen. Ik sprak met haar en ze was op het punt aangekomen dat ze zei: ‘Dit gaat me nooit meer lukken.’

 

Daten zou leuk moeten zijn

Ik vond daten zelf ook helemaal niet leuk. Tjonge wat had ik er op een bepaald moment de smoor in als ik weer ging daten. Weer hopen dat die leuke man, die ik echt zag zitten, verder af wilde spreken. En dat gebeurde keer op keer niet. Ja, daar werd ik net als Vera heel moedeloos van. Ik heb het heel vaak opgegeven.

Daten is soms leuk maar meestal niet

Want je moet echt zelf aan de bak. Alleen wachten op contactverzoeken van anderen is zelden voldoende. Afwijzingen, niet weten hoe je het beste kunt reageren, wat bedoelt die man nou precies, getwijfel in je eentje. Ga er maar aan staan. Het wordt pas leuk als je een fijne match hebt, elkaar beiden graag terug wilt zien.

Afwijzen en afgewezen worden

Gemiddeld hebben vrouwen die ik help dates met 6 tot 14 verschillende mannen, voordat ze hun eindman ontmoeten. Het is zelden direct bij de eerste ontmoeting raak. Daar gaat gewoon wat tijd overheen en ik zie dat daar mooie, liefdevolle en stabiele relaties uit groeien. We worden afgewezen maar wijzen zelf ook regelmatig af en dat is prima. Neem de tijd voor het vinden van een goede liefde.

Moed verliezen

Vera mocht ik helpen en ze ontmoette na 7 maanden Kees, met wie ze in het nieuwe jaar gaat samenwonen. Door de bemoedigingen van medezoeksters en van mij kon ze het makkelijk volhouden zonder de moed te verliezen. Ik ga jou vertellen wat er nodig is om je moed niet te verliezen.

Denk jij ‘dit gaat me nooit meer lukken’? Hoe je moed houdt

Om te beginnen: neem er de tijd voor. Wil niet even snel op internet je partner zoeken. En weet gewoon dat het minimaal 6 tot 14 afspraken met verschillende mannen nodig heeft om een match te vinden. Zeg niet bij het 3e kopje koffie: ’Dit is niets voor mij, gaat toch niet werken, laat maar zitten, alleen heb ik het ook best goed.’

Wat kun je zelf doen?

Dus voor je de moed verliest kijk eens naar jezelf. Heb je er alles aan gedaan? Is jouw profiel op orde? Heb je de juiste foto’s gebruikt en vertellen ze het verhaal dat je wilt vertellen? Stuur je de juiste contactverzoeken? Reageer je op de juiste manier op een contactverzoek dat je ontvangt? Hoe ga je naar een eerste date en hoe naar een tweede? Er valt aan succesvol daten veel zelf te doen gelukkig. En mijn advies is om eerst te checken met jezelf of dit klopt. Dan is je kans op een juiste match groot.

Daten is een marathon en geen sprint

Je hebt een lange adem nodig en ik help je graag, mocht jij er ook moedeloos van worden. Daarom geef binnenkort een gratis (online) webinar ‘Hoe je in 5 stappen jouw eindman vindt’.

Doe mee en hoor en voel wat jij kunt doen om door te zetten en jouw partner te vinden.

Tot dan.

Hartelijke groet,
Carla

 

Laat een reactie achter