Hoe ware liefde vinden heel simpel kan worden

Sommigen mensen treffen het op relatiegebied en vinden de ware liefde spontaan. Ze komen gewoon de juiste tegen en hebben dat lange en gelukkige leven. En natuurlijk krijgt niemand het leven cadeau. Ieder krijgt zijn of haar portie problemen in het leven. Voor de een ligt dat meer op relatiegebied en voor de ander weer op een ander vlak.

Ik was duidelijk zo’n relatie gevalletje

Bij mij speelde er altijd wel iets met relaties. Geen relatie en dat graag willen, of een onduidelijke relatie met veel onzekerheid. Lang heb ik niet beseft dat ik zelf de start was van dit niet succesvolle relationele leven. En wat wilde ik ook graag de ware liefde vinden. Langzaam drong het tot mij door dat mijn eigen uitstraling en energieke doen wel eens de oorzaak konden zijn van het niet vinden van de liefde. Daarna veranderde er iets wezenlijks in mijn manier van daten.

Toen ik mezelf bekeek door de ogen van een man zag ik plots wat er gebeurde

Het werd me helder dat ik overduidelijk uitstraalde dat ik het helemaal naar mijn zin had en me prima redde. Ik seinde sterke onafhankelijkheid uit en liet daardoor onbewust merken dat ik niemand nodig had. ‘Zelfstandigheid’ nam ik mee aan tafel voor de eerste date en ‘Kwetsbaarheid’ liet ik buiten staan. Ik legde op deze manier geen verbinding met het hart van de ander.

Dat kwetsbaarheid kracht is, ontdekte ik pas later

Kwetsbaarheid is een kracht en noodzakelijk om de ware liefde te vinden. Lang dacht ik dat kwetsbaarheid me zwak maakte. En dat klopte ook wel in mijn leven tot dan waar ik het meeste in mijn eentje voor elkaar bokste door flink te zijn en door te pakken. Dat ik juist hierdoor de mannen naar me toe trok met minder initiatief werd me duidelijk toen ik minder voortvarend te werk ging en leerde afwachten.

En zo ontmoette ik ook Steven

In zijn eerste contactverzoek (van 1 zin 😀) deed hij al een koffie-voorstel. “Ga je mee wat drinken op de Brink?” Dat vond ik heel fijn want ik was met dat gebruikelijke lange mailen meer dan klaar. Dus binnen een dag hadden we een live afspraak.

Ook in onze verdere afspraken was het nieuw voor mij om af te wachten. Ik moest op mijn handen zitten om niet te snel te reageren. En ik werd redelijk getest. Pas na 10 dagen belde hij dat hij het leuk had gevonden en of ik iets voelde voor een nieuwe afspraak. Ik dacht allang dat hij niet meer geïnteresseerd was, maar had met mezelf afgesproken er niet naar te vragen. 

Voor mij was het erg wennen om het initiatief eens bij de ander te laten en wat een verademing vond ik het toen ik er aan wende. Pas toen kon ik voelen hoe lang ik op de toppen van mijn kunnen had geleefd door altijd alles zelf aan te pakken en uit te voeren.

Ik  heb daar echt tijd voor nodig gehad om meer in de ontvangststand te komen in plaats van altijd maar in die geef-en actiestand te staan. Dit zie ik ook bij veel vrouwen in mijn programma’s. Altijd maar in de actiestand omdat het leven alleen dat ook van je vraagt.

Als je niet in actie komt gebeurt er niets in je leven.

Vind je het fijn om meer te horen over het vinden van de ware liefde?

Vind je dit interessant en zou je meer willen horen? Dat kan.

Binnenkort geef ik weer mijn gratis en online webinar ‘Hoe je in 5 stappen je eindman vindt’. Klik hier en kies de datum en tijd die bij jou past.

Wacht niet langer op het geluk. Ga het tegemoet.

Wil je nog iets kwijt of delen? Mail me gerust: support@laatsteliefde.nl

Hartelijke groet,
Carla

1 reactie

  1. Timme juni 22, 2023 at 11:36 pm- reageer

    Ik ben echt een hele lieve jongen weet ik uit ervaring

Laat een reactie achter