De reden waarom je héél kritisch moet zijn in de liefde

Als gastspreker op het event voor vrouwelijke professionals vorige week in Rotterdam sprak een van de vrouwen me nadien aan met de opmerking “Ja maar zoals jij het brengt lijkt het wel of de liefde te regelen is! Zo werkt het toch niet?” Doorpratend met haar bleek dat ze al lange tijd op zoek was naar de liefde en dat het haar al 8 jaar niet lukte om een stabiele relatie op te bouwen.

Ik begreep precies wat ze zei en wat moet dat ontzettend irritant zijn dat je al jarenlang zoekt en iemand vertelt je even in 45 minuten wat er nodig is om het wel te laten lukken. En natuurlijk is het “niet even te regelen” maar het is wel aanmerkelijk eenvoudiger dan we denken en meemaken.

Het grootste probleem is namelijk niet dat we té kritisch zijn maar dat we kritisch zijn op de verkeerde zaken. We kunnen niet kritisch genoeg zijn wat mij betreft als het over de basale dingen gaat voor een relatie zoals eerlijkheid of volwassenheid. Dit zijn ook twee van de zes noodzakelijke eigenschappen die ik besprak op het event (en uitgebreid toelicht in mijn boek wat eind november uitkomt).

”Ja maar jij bent ook zó kritisch!” heb je vast weleens gehoord als het over jouw zoektocht naar een man gaat. Wat ik dagelijks meemaak is dat vrouwen inderdaad vaak kritisch zijn op de dingen die niet relevant zijn voor een relatie. Denk aan lichaamsbouw, hobby’s, uiterlijk, aantrekkelijkheid, kleding, opleiding, woonplaats, geloof of spiritualiteit, al dan niet romantisch zijn enz.
En hoewel dit allemaal heel belangrijk en echt noodzakelijk lijkt, gaat het toch niet hierom.

Ik begeef me op glad ijs met deze uitspraak dat ben ik me bewust
Maar iemand moet het zeggen. Het ligt NIET aan de mannen maar aan ons zelf.
Welke bril hebben wij op als vrouwen? Met een nieuwe bril zien we de geschikte mannen en trekken we mannen aan die bij ons passen en goed voor ons zijn.
Er zijn heel veel aardige, geschikte, initiatiefrijke en beschikbare mannen alleen zijn ze nog niet in jouw blikveld. De wereld blijft zoals die is met mensen die je in meer of mindere mate aanspreken zowel de mannen als de vrouwen. Uiteindelijk kies jij zelf met wie je om wilt gaan.

En hoe zet je dan die andere bril op?
Door je bewust te worden van waar het in de diepte om draait in een relatie. Je wilt een man die ook bij je blijft als je ziek wordt. Die er voor je is en voor wie jij er kunt zijn als er dingen tegen zitten of met wie je het leven vieren kunt. Niet omdat het moet, maar omdat je naast geliefden ook elkaars beste vriend bent. En om dit samen op te bouwen, heb je bepaalde eigenschappen nodig. Als een of meerdere van deze eigenschappen ontbreken zal je relatie onherroepelijk vroeg of laat hierop fout lopen of heel onbevredigend zijn.

En wat zijn dan die zes noodzakelijke karaktereigenschappen?
Twee noemde ik er hierboven al:
1. Integriteit, eerlijkheid.
2. Volwassenheid, verantwoordelijkheid.
En over al deze eigenschappen is meer te vertellen dan dit artikel nu toelaat.

Maar omdat ik telkens zie hoe belangrijk en life changing dit inzicht is over waar wel en waar niet kritisch op te zijn, heb ik besloten niet langer te wachten met het delen ervan.

De komende maanden zal ik de eigenschappen bespreken in mijn artikelen.
Ik zou zeggen hou je mailbox in de gaten en verzamel ze. Stop ze in je handtas en zoals een vrouw uit mijn programma vertelde: ”Als ik dit lijstje eerder had gehad was geen enkele ex door de ballotagecommissie gekomen. Alleen mijn huidige lief.”

Wil je graag meer weten over de zes noodzakelijke eigenschappen hou dan je mailbox in de gaten

Wil je nu alvast handige en praktische tips om jouw partner te kunnen vinden?
Vraag dan vandaag nog mijn gratis e-book aan.

 

Laat een reactie achter