De man die je vindt is bijna nooit de man die je zoekt

‘Moet ik genoegen nemen met minder?’ dat is wat ik vaak terugkrijg als ik tegen vrouwen zeg dat de man die je vindt bijna nooit de man is die je zoekt. Want dit impliceert meteen dat je je eisenlijstje los mag laten en open mag gaan staan voor mannen waar je normaal nooit voor zou vallen.

En ik weet ook nog wel dat het voor mij voelde alsof ik iets fout had gedaan. Want ik was al zo lang aan het zoeken en de mannen die ik zelf gevonden had, die waren het allemaal niet. Dus ging ik twijfelen aan mezelf en voelde het alsof ik iets verkeerd deed.

Dat is het dus niet, je dóét niks fout en je doet al helemaal niet iets bewust fout. Maar er gáát wel iets fout. Als je steeds weer voor ‘foute’ mannen valt en iedere keer weer huilend op de bank eindigt dan mag er iets veranderen. Wat mag er dan veranderen? De wat ik ‘de aanvliegroute’ noem en vervolgens het checken of deze man wél bij je past. Of hij een kanshebber is om een eindman te worden.

Wat is daarvoor nodig?

  • Een duidelijk beeldende en pakkende profieltekst waarin je vertelt hoe jij in het leven staat, wat je hoopt te vinden in een man en vooral ook hoe je het leven samen ziet;
  • Kennis van de 6 noodzakelijke karaktereigenschappen zodat je die ‘goede’ man kunt herkennen;
  • Tijd. Tijd om dingen samen te doen (in plaats van alleen maar praten) en tijd om elkaar te leren kennen. Dus niet na de eerste date al stoppen als hij wel aardig is maar jij geen vonk voelt.

Maak ook niet de vergissing om te denken dat als een man op dit moment bepaald gedrag heeft, dit niet kan veranderen. Want als ik iets gezien heb, is het wel dat als het klopt, we veel over hebben voor de liefde. Er wordt verhuisd, gestopt met het roken, afgevallen, beter gekleed. Allemaal voor de liefde. Omdat er nu een reden is die deze moeite waard is.

De liefde maakt het het waard

En nee, dat is niet jezelf aanpassen of jezelf wegcijferen. Dat is gaan voor wat je beiden belangrijk vindt. En het leuk vinden om dat voor je partner te doen.

Wat ik dus wil zeggen is dat je iemand wilt vinden bij wie de basis in orde is (dat zit ‘m in de 6 karaktereigenschappen) en vandaaruit kunnen er mooie dingen groeien. En dat is niet met de mannen met bindingsangst, die in ieder stadje een ander schatje hebben. Dat is niet met de mannen die pochen en zich boven je stellen. En dat is niet met de mannen die friends with benefits zoeken.

Ze zijn er, de mannen die ook op zoek zijn naar een serieuze relatie. Je moet er alleen voor open staan om ze te zien, ervoor open staan om ze te ontmoeten en er voor open staan om ze zo goed te leren kennen dat je gaat voelen; ja met jouw wil ik verder of met jou wil ik oud worden. Dan ga je richting je eindman.

Voldoet deze man aan het plaatje dat je van tevoren had?

De vrouwen binnen mijn programma’s weten dat ik er zo over denk en als een vrouw haar eindman heeft gevonden dan vraag ik altijd ‘en voldoet deze man aan het plaatje wat je van tevoren had?’ 9 van de 10 zegt hier volmondig NEE op. Dat hij totaal niet is wat ze oorspronkelijk dachten te zoeken. Maar hij is het wel en hij is beter dan ze ooit gedroomd hadden.

Daar doe ik het voor, want er is hoop. Ook als je al meerdere ‘foute’ relaties hebt gehad, ook als je meerdere keren diep verdrietig en teleurgesteld bent geweest over mannen. Het is een kwestie van andere en betere keuzes maken en ik kan je daarbij helpen. Maar dit is niet voor iedereen. Dit is alleen voor die vrouwen die het helemaal beu zijn en die écht hun eindman binnen nu en een jaar willen vinden.

Hoe ik je daarmee kan helpen? Dat vertel ik tijdens mijn gratis online webinar ‘Hoe je in 5 stappen jouw eindman vindt’. Doe je mee? Schrijf je dan hier in.

Op de liefde,
Carla

Over Carla Ketelaar

Carla Ketelaar (1963) is relatie-expert en auteur van de bestseller ‘Vind je eindman’. Vanuit haar bedrijf Laatste Liefde leert zij ondernemende, single vrouwen wat nog nodig is om de juiste liefdespartner te ontmoeten. Zo vond ook zij haar eindman Steven. Ze zijn getrouwd en hebben samen zeven kinderen.

Over Carla Ketelaar

Carla Ketelaar (1963) is relatie-expert en auteur van de bestseller ‘Vind je eindman’. Vanuit haar bedrijf Laatste Liefde leert zij ondernemende, single vrouwen wat nog nodig is om de juiste liefdespartner te ontmoeten. Zo vond ook zij haar eindman Steven. Ze zijn getrouwd en hebben samen zeven kinderen.

Laat een reactie achter