Daten met de handrem erop

Daten met de handrem erop is wat ik zelf jarenlang gedaan heb. Ik kwam er pas laat achter, waarom daten voor mij zo frustrerend was. Na vijf jaar alleen wilde ik weer heel graag een partner en was ik echt toe aan een relatie. Dacht ik. Dat dit een groot misverstand was, bleek uit de zes lange jaren daarna. Jaren waarin ik maar geen geschikte partner ontmoette en er wel alles aan deed om hem te vinden. Ik vergat mezelf namelijk de belangrijkste vraag te stellen: “Ben ik wel echt toe aan een partner?”

Het grootste misverstand

Vandaag vertel ik je over hét misverstand. Graag een partner willen, betekent niet automatisch dat je er ook aan toe bent.

Luister en kijk je liever naar mijn video hierover? Klik hier

Ik was er echt van overtuigd dat ik wel weer aan een nieuwe relatie toe was, maar tegelijkertijd had ik een onbewuste weerstand tegen een nieuwe relatie.

Wat ik uitte in mijn omgeving was: ”Ja ik wil heel graag een relatie, maar ik wil wel mijn eigen leven kunnen blijven leiden” of: ” Ja maar ik wil niet samenwonen of trouwen”. Met mijn buitenkant stond ik in de 3de versnelling vooruit (Ja ik wil graag), maar van binnen stond ik eigenlijk op de handrem (Nee ik wil niet echt).

Onbewust jezelf saboteren

Ik saboteerde mijn eigen geluk onbewust, omdat ik toen niet doorhad dat dit soort uitspraken uitingen waren van mijn weerstand. Ik was bang om me opnieuw kwetsbaar op te stellen. Met twee kleine kinderen wilde ik het risico niet lopen dat het nog een keer mis kon gaan. Ik was onzeker of ik wel goed zou aanvoelen of deze partner echt bij mij zou passen.

En omdat ik met deze onbewuste weerstand toch aan het daten was, stapelde ik de ene frustrerende date-ervaring op de andere. Ik raakte er vermoeid van en boos over. En dan ging dit alleen nog maar over het kopje koffie drinken samen.

Pas toen ik mij bewust werd, dat ik mijzelf afremde met mijn eigen innerlijke NEE, kwam ik toe aan het verwerken van wat er onder die NEE lag. Hierdoor ging de handrem eraf en werd het daten met meer plezier en een happy end.

Daten met een weerstand is daten met de handrem erop

Deze “Ja maar” zinnen hoor ik nu ook dagelijks van de vrouwen die ik spreek of die ik ondersteun met Laatste Liefde. Ik herken ze direct en weet dat er weerstand achter schuilgaat. Weerstand om je weer kwetsbaar op te stellen, misschien weer teleurgesteld te worden. Of bang voor een herhaling van een andere negatieve ervaring. Of misschien geloof je er niet in, dat er na jouw eerdere geweldige liefdeservaring nog een mooie, nieuwe liefde mogelijk is.

Daten met de handrem erop is 99% kans op alleen blijven. De kans dat je een fijne partner vindt voor een gelijkwaardige en stabiele relatie is zeer klein, zolang je van binnen nog niet klaar bent voor de liefde.

En als je graag een partner wilt, ligt de oplossing niet in nog meer dates afspreken, maar in het onderzoek in jezelf of je ergens een weerstand hebt.

Hoe kom jij er nu achter of je wel echt klaar bent voor de liefde?

Hoor jij jezelf regelmatig “Ja maar“ zinnen zeggen als het over mannen en relaties gaat?

Kun jij de volgende zin op meer dan 1 manier aanvullen? “Ja, ik wil heel graag een relatie maar…. En ben je daar eigenlijk zo klaar mee? Is het tijd voor Project-Man (of vrouw natuurlijk) en wil je binnen nu en een jaar jouw eindman vinden? Ik help je er graag mee. Kijk bijvoorbeeld eens naar mijn webinar ‘Hoe je in 5 stappen jouw eindman vindt’.

Wil je mijn persoonlijke begeleiding, dat kan ook. Dit is echter niet voor iedereen en daarom wil ik eerst een persoonlijk gesprek met je. Je kunt hier het gesprek aanvragen en dan hoor je snel of dit nu de juiste stap voor je is.

Ik hoor graag van je.

Hartelijke groet,

Carla

Laat een reactie achter