Daten makkelijk als je jong bent? Echt niet!

Vorige week sprak ik een jonge vrouw van 25. Leuke dame. Zag er niet alleen goed uit, maar ze zorgt ook goed voor zichzelf. Als je foto’s van haar ziet dan denk je meteen dat mannen als vliegen op de stroop op haar afkomen. Dat blijkt dan toch niet waar te zijn. Ja er komen wel mannen op haar af, maar dat zijn de verkeerde met hele andere intenties (lees: alleen op zoek naar seks) en dat zijn niet de mannen die zij zoekt. Nee, daten is niet makkelijk als je jong bent.

Daten makkelijk als je jong bent

Genieten van het leven

Anne vertelde me dat ze veel heeft gereisd en lekker is gaan stappen. Op een bepaald moment was het genoeg. Ze was eraan toe om zich te settelen en als ze heel eerlijk is heeft ze ook een kinderwens. Tijd dus voor een serieuze relatie en niet meer al dat gefladder. Want dat is wat het is als je gaat stappen. Donkere ruimtes, harde muziek en vergeet de alcohol niet. Alles lijkt daar toch net iets mooier door. En je kunt elkaar niet goed zien, elkaar écht spreken is een utopie en je hebt geen idee of de persoon tegenover je single is of toch al een vriendin heeft.

Daten makkelijk als je jong bent, je wordt er hartstikke onzeker van

Anne merkte dat ze onzeker werd van op deze manier stappen en tegelijkertijd hopen dat ze zo een leuke vriend zou ontmoeten. Terwijl ze van nature helemaal niet onzeker is. Uitgaan om het uitgaan is leuk, maar uitgaan om een vriend te zoeken is een heel ander verhaal. Ze was er helemaal klaar mee en ze heeft mijn boek gekocht. Want ze wilde haar vriend vinden, ook nu in coronatijd. En met de vleeskeuring in de kroeg was ze wel klaar.

Tinder

Het mocht anders en in eerste instantie koos Anne voor Tinder. Ze zegt ‘voor sommige mensen werkt Tinder en ik ken ook mensen die een serieuze relatie hebben gevonden door Tinder. Maar voor mij werkte het absoluut niet.’ Ze vond het een grote parade van te mooie mensen en dat is gewoon niet altijd waar. Met één veeg is het een ja of een nee. Ook voor haar en als iemand je niet leuk vindt dan doet dat toch telkens een beetje zeer.

Lexa

Anne had heel erg het gevoel dat ze een oubollige stap ging zetten, maar ze heeft het gedaan. Ze heeft zich aangemeld bij Lexa. Ze twijfelde of er mensen van haar leeftijd op zouden staan, maar dat werd een prettige verrassing. Er stonden zelfs heel veel jonge mannen op Lexa en van die mannen waren er ook veel op zoek naar een serieuze relatie. Anne werd er helemaal vrolijk van.

Waar ze helemaal blij van werd was dat ze echt mocht kiezen. Ze wilde graag een vriend die dichtbij woonde, die lang was én die natuurlijk kinderen wilde. Als ze dan toch mocht kiezen, dan ging ze er ook vol in.

Wat Anne ontzettend fijn vond was dat ze leuke reacties kreeg van mannen. Zelfs als diezelfde mannen geen match met haar hadden. En ze had al snel dates. Dat was een spannende tijd. Een keer merkte ze meteen in de eerste date dat ze niet klikte met hem maar meestal waren er meerdere dates nodig. Tijdens een vervolgdate met Daan viel het kwartje. Of fladderden er ineens vlinders? Dat duurde wel even, want in het begin was het alleen maar gezellig. Anne zegt nu dat het heel erg geholpen heeft dat de verwachtingen laag waren voor de eerste dates. Gewoon kijken en elkaar leren kennen en ineens was daar na de 5de afspraak wel de verliefdheid. En ze is nu samen met Daan.

Waarom vertel ik je dit

Omdat je als je jonger bent vaak te horen krijgt ‘O maar jij bent jong, jij komt zo wel iemand tegen’. En dit is dus niet waar. Als je jong bent is het helemaal niet vanzelfsprekend dat je ‘zomaar’ iemand ontmoet. Eigenlijk is het dus ook zo’n opmerking waar je stik onzeker van kunt worden. ‘O ja als het dan zo gemakkelijk is wat is er dan mis met mij dat het mij niet lukt?’

Wat ik zie bij jonge vrouwen en van ze hoor, is dat ze enerzijds onzeker zijn over de liefde en verder juist heel zelfstandig in het leven staan. Nog zelfstandiger dan de generatie hiervoor. En dan willen ze ook nog eens extra bewijzen dat ze zelfstandig zijn, dat ze een leuk leven hebben en vriendinnen hebben.

Misschien ben jij ook een jonge vrouw en ben je bang om je vrijheid te verliezen? Heb ik goed nieuws voor je, als je een relatie hebt dan kun je ook heel goed jezelf blijven en je eigen dingen blijven doen.

Samenvattend: het zijn niet alleen de ouderen die worstelen met het vinden van hun lief. Jonge mensen worstelen net zo goed. En het is niet suf of ouderwets als je als jonge vrouw of man op een datingsite gaat en serieus werk maakt van het zoeken naar een partner. Al helemaal niet als je een kinderwens hebt. Dan kun je niet vroeg genoeg beginnen.

Ga op een datingsite en shop till you drop. Ook als je nog jong bent, juist als je nog jong bent en wél een diep verlangen hebt naar die eindman of eindvrouw.

Op de liefde!
Carla

PS: Als je dan op die datingsite gaat dan wil je natuurlijk wel weten wat je wel en wat je beter niet kunt doen. Daarover vertel ik tijdens mij gratis, online webinar ‘Hoe je in 5 stappen jouw eindman vindt’. Schrijf je hier in en doe mee.

 

2 reacties

  1. Hus april 16, 2023 at 2:24 pm- reageer

    Ik zou graag met een vriend willen daten..

    • TeamLaatsteLiefde april 18, 2023 at 8:46 am- reageer

      Ik zeg doen!

Laat een reactie achter