Daten en corona, hoe doe je dat?

Liefde en daten in tijden van corona. Vind je dat ook zo lastig als single? Hoe moet dat nu, elkaar ontmoeten? Beetje kletsen op de datingsite, oké. Maar je wilt elkaar toch ook een keer zien. Moet je dan 1,5 meter afstand houden? En afspreken op neutraal terrein is een goed advies, maar alle terrasjes zijn nu gesloten. Of stel je het toch liever uit totdat alle regels weer zijn opgeheven? Wat is nu wijsheid?

Ondertussen weet ik het nog zo goed hoe alleen ik me voelde toen ik nog single was. Vergeleken met nu was er toen niks aan de hand, maar het alleen-zijn raakte me toch diep in mijn hart. Ik ben nu dan ook zo blij en dankbaar dat ik deze crisis samen met Steven mag doorstaan en dat ik mijn lief aan mij zijde heb.

Als jij mijn artikelen nu leest, dan ga ik er van uit dat jij geen lief naast je hebt of misschien een hele prille relatie hebt. Net nu je hem zo hard nodig hebt, is hij er niet of mag je elkaar niet zien. Het zou zomaar kunnen dat je verlangen om hem te vinden nu nog groter is dan anders. Maar wat kun je doen? Ik geef hieronder een aantal tips. Want het leven stopt niet door de corona crisis. De liefde gaat gelukkig altijd door.

Tip 1: Idealiseer een relatie niet

Het leven stopt niet hoe afschuwelijk corona ook is. En ik kan me heel goed voorstellen dat je nu stikjaloers bent op al die mensen die wel een partner hebben. Maar… idealiseer relaties niet. O, en dan denk ik meteen aan vroeger. Dat mensen tegen me zeiden ‘een relatie is ook niet alles’. Ik dacht dan altijd ‘ga toch weg, dat weet ik heus’. Maar als je nu alleen zit en die eenzaamheid komt extra op je af, dan lijkt een relatie ideaal. Lijkt het zo fijn om iemand naast je te hebben en een schouder te hebben om op te kunnen leunen. En laten we eerlijk zijn, dat is het ook.

Maar weet ook dat Iedere relatie nu, goed of slecht, onder druk komt te staan. Voor iedereen is het nu een flinke aanslag op onszelf en op ons meeverend vermogen. Persoonlijk val ik mezelf een beetje tegen wat meeveren betreft. Ik ben in de war, beetje ontregeld en daardoor onaardiger merk ik. En ik zie het ook om me heen, dat iedereen wat ontregeld en in de war is. Een veel belangrijkere vraag is dus: hoe hou je het uit met jezelf? Hoe goed kun je met jezelf omgaan als er tegenslagen zijn? Hoe goed kun je het met jezelf hebben als het tegenzit?

Dus heb je een (beginnende) relatie: bemoei je zo min mogelijk met de ander en focus je op jezelf. Haal het vergrootglas voor die ander weg en zorg voor jezelf. En weet dat als je straks weer naar buiten kunt, je weer veel minder moeite hebt met de ander. Want nu zitten we met z’n allen in een snelkookpan.

Ben je alleen, zorg goed voor jezelf. In deze crisis kom je jezelf tegen. Hoe goed kan het ik het uithouden met mezelf en hoe goed zorg ik voor mezelf. Ik zeg het tegen jou maar ook tegen mezelf ????wees mild voor jezelf, gun jezelf rust, doe fijne dingen voor jezelf en zoek de zon zoveel mogelijk op.

Ik vertel je graag meer, dus bekijk de video door hier te klikken.

 

Tip 2: Blijf doordaten, geef niet op in de liefde nu

Geef niet op in het zoeken naar de liefde. Corona en daten gaan wel samen. Deze tijd gaat voorbij. We weten niet hoe lang dit gaat duren. We weten niet hoe lang we nog binnen moeten blijven en dat we zo min mogelijk contact mogen leggen buiten de deur. Maar dit duurt geen jaren.

Als je nu stopt met zoeken naar de liefde dan moet je over een paar maanden alsnog van onder je steen vandaan kruipen. Ga dus door en als je op datingsite staat, blijf dan contact zoeken. Zoek mogelijkheden, want de mannen hebben net zo’n zoektocht. Zij zijn ook bang en weten niet hoe ze dit aan kunnen pakken. Dus deze bijzondere tijd vraagt om bijzondere oplossingen.

Ik vertel je graag meer, dus bekijk de video door hier te klikken.

 

Tip 3: Zo kan je wel ‘ontmoeten’

Oké, tip 2 is dus dat je door moet gaan met daten, maar hoe dan? Niet met een mondkapje voor in ieder geval. Zeker als je elkaar voor de allereerste keer ontmoet wil je dat niet. Je wilt er charmant uitzien.

In mijn ogen zijn er op dit moment 2 manieren waarop je nog gewoon veilig kunt daten:

 • Ontmoet elkaar binnen de toegestane normen. Spreek buiten af en blijf op 1,5 meter afstand. Ik kan me heel goed voorstellen dat je dat niet wilt. Als je bijvoorbeeld je ouders en kinderen niet ziet, dan wil je een vreemde ook niet ontmoeten. Begrijp ik helemaal. En voor wie dit niet heeft, het kan wel en doe hierbij wat goed voelt. Je kunt in het bos afspreken, eigen thermoskan mee en je praat met elkaar. Dat is raar en anders en niet ideaal, maar het is nu wat het is. En de ander moet het ook willen.
 • Wil je niet het risico lopen elkaar te ontmoeten, ga dan videobellen. Dat is echt een goede optie, second best, omdat je elkaar ziet. Zo ontdek je ook met wie je van doen hebt. Chatten, appen en e-mailen is veel minder geschikt, dan zie je niet namelijk wie je tegenover je hebt.

Dus ja, je kunt doorgaan met daten. Live met voldoende afstand of anders videobellen. Via WhatsApp of Zoom is dat binnen no-time geregeld.

Ik vertel je graag meer, dus bekijk de video door hier te klikken.

 

Tip 4: Hier moet je op letten bij videobellen

Videobellen is tweede beste oplossing om mensen te ontmoeten. Maar denk eraan, doe alsof het je eerste afspraak is. Tut je op, maak er werk van. Ga niet in slobbertrui met piekhaar achter de camera zitten. Let ook op waar je gaat zitten, ga bijvoorbeeld niet voor een rommelig aanrecht zitten. Presenteer je zoals je gezien wilt worden en kies dus voor een opgeruimde kamer of voor een witte muur. In eerste instantie wil je nog niet te veel van jezelf laten zien, dus maak het zo neutraal mogelijk. Maar besteed wel aandacht aan jezelf.

Vergeet niet: bij beeldbellen valt de helft van de kleur weg. Kijk maar eens naar de video hieronder. In de video ben ik ook opgemaakt maar ik lijk kleurlozer dan ik er nu in het echt uitzie. Dus maak werk van jezelf en gebruik kleur. Want ook bij videobellen heb je maar 1 kans om een goede eerste indrukt te maken, dus pak die kans en maak er werk van.

Ik vertel je graag meer, dus bekijk de video door hier te klikken.

 

Tip 5: Daten op de corona-manier kan juist voordelen opleveren

We kunnen niet daten zoals we vroeger het deden. We kunnen niet zomaar met iemand afspreken. Maar blijf het positief zien, want dat heeft ook voordelen:

 • Het is nog nooit zo druk geweest op datingsites als in de laatste weken.
 • Heel veel mensen zitten thuis en singles voelen de eenzaamheid nu erger. Het bewustzijn van alleen-zijn dringt nu door en veel singles willen er wat aan doen (dus ook single mannen).
 • We hebben veel meer tijd. Gebruik die tijd.
 • Je hebt sowieso een onderwerp om over te praten. Als er een ongemakkelijke stilte valt kun je het altijd over corona hebben.
 • Daten kost minder tijd, je hoeft de deur namelijk niet uit.
 • Daten kost minder geld, want je hoeft niet naar een restaurant.

Dus draai het om en zie het positief, daten en corona heeft ook echt voordelen.

Ik vertel je graag meer, dus bekijk de video door hier te klikken.

 

Tip 6: Daten en corona: Wat je wel kunt doen met je date?

Voor degene die een echte ontmoeting willen, binnen de grenzen van wat nu mag, heb ik een tip. Afgelopen week heb ik met een vriendin afgesproken. We zijn met onze eigen auto het bos in gereden en we hebben keurig afstand gehouden. We hadden beekje tussen ons in en zij liep met de hond aan de ene kant en ik liep aan de andere kant. Het voelde even raar maar wende ook snel. Dit is het nieuwe corona-wandelen en het is wat het is. Je kunt best afspreken, maar hou afstand.

Wat kan je bijvoorbeeld doen:

 • Je kan picknicken. Eigen kleedje, eigen mand en eigen thermoskan mee en je kan op afstand met elkaar babbelen. Het is een mooi verhaal voor later!
 • Fietsen
 • Wandelen
 • Een openbare kunstroute lopen

Zo is er van alles te bedenken wat gewoon kan. Wees creatief en het is mooi weer. We gaan het goede seizoen in dus maak er wat moois van en geniet van de ontmoeting.

Ik vertel je graag meer, dus bekijk de video door hier te klikken.

 

Tip 7: Hoelang laat je een videobelgesprek duren?

Zoals ik al eerder zie ik videobellen als goede oplossing. ‘Normaal’ adviseer ik voor een eerste afspraak altijd om iets te gaan doen, maar dat is nu lastig. Als je belt, dan ben je aan het praten en dan doe je eigenlijk verder niks.

Als je elkaar live ontmoet mag een eerste afspraak zeker een uur tot anderhalf uur duren. Voor beeldbellen is dat veel te lang. Doe een kwartier, 20 minuten en sluit dan af. Zeg dat het een leuk gesprek was en vraag of hij over een paar dagen nog een keer wil bellen. Het is beter om meerdere korte gesprekken te doen dan in 1x heel lang. Het fijne hiervan is dat je verbinding gaat leggen. Je vertelt aan elkaar hoe het met jullie is  en daar kan je een paar dagen later weer op terugpakken. Hoe gaat het nu, hoe is het met je familie enz.

Ik blijf erbij: stap niet in de valkuil om heel lang te mailen, chatten en appen. Binnen 14 dagen moet er een afspraak kunnen staan. Een live-ontmoeting of beeldbellen. Als er geen goede reden is en er komt geen afspraak, dan weet ik niet of deze persoon echt interesse heeft. Dus maximaal 14 dagen berichtjes naar elkaar sturen, dan aansturen op een live-ontmoeting of beeldbellen.

Ik vertel je graag meer, dus bekijk de video door hier te klikken.

 

Tip 8: Hoe kan je checken of hij lekker zoent?

Zoenen met een mondkapje gaat niet. Het is niet alleen heel ongemakkelijk, maar zoenen is gewoon ook niet veilig in deze tijd. Ik zie dat als een voordeel. Het is namelijk beter om de intimiteit uit te stellen als je op zoek bent naar een relatie. Als je in de eerste of tweede date al zoent dan gaat deze intimiteit door het contact heen lopen dat je aan het opbouwen bent. Je kunt niet meer goed voelen. Wat gebeurt er: zoent ie lekker dan denken we wat een leuke man. Zoent ie niet lekker dan schrijven we hem al af.

Maar zoenen zegt niks. Zoenen is een momentopname. Hij (of jij, of jullie allebei) kan gespannen zijn en onzekerheid speelt ook zeker mee. Pak deze kans dus om anders te daten. We mogen elkaar eerst beter leren kennen. Zonder aanraken. Dat levert een andere manier van voelen en kijken op.

Natuurlijk is het jammer, maar ik zie het ook als een voordeel. Spreek je creativiteit en je veerkracht aan. Laat jezelf zien in gesprekken, want we zijn allemaal geraakt in ons leven. Je bent misschien ook wat in de war, ontregeld, ziek en er is onzekerheid in ons bestaan. Iedereen gaat daar anders mee om. We zijn allemaal een laag dieper gegaan in onszelf, of we dat nu willen of niet. Dat maakt dat we andere gesprekken hebben. Dat heb je met dates ook. Wat raakt je, waar ben je bang voor, waar word je blij van? Dit lastige en pijnlijke verbindt ons. Vrouwen willen graag de diepte in met mannen en dit is een mooi aanknopingspunt. Het is dus ook een mooie kans om gesprekken te hebben met een man.

Ik vertel je graag meer, dus bekijk de video door hier te klikken.

 

Zo, dit waren mijn tips. Wil je nog meer (gratis) tips ontvangen? Dat kan:

Of koop mijn boek ‘Vind Je Eindman’. Daarin deel ik al mijn tips en ervaring en kan je meteen aan de slag om jouw eindman te vinden. Je ontvangt dan ook direct een gratis moodboard en de online vervolgstappen.

Op naar de liefde!

Hartelijke groet,
Carla

 

Laat een reactie achter