Boer Zoekt Vrouw liefdesperikelen bekeken door Laatste Liefde ogen

Een van de meest gestelde vragen die ik krijg is met stip: ‘welke datingprogramma’s volg je?’ Het eerlijke antwoord is ‘bijna geen’. En weet je waarom ik geen datingprogramma’s volg? Omdat het me een beetje pijn doet. Het zijn vaak niet alleen vreemde programma’s als bijvoorbeeld ‘Daten In The Dark’ of naakt daten, maar het ergste vind ik nog dat daten en alleen-zijn een soort van amusement wordt. Leedvermaak.  Het is als ‘Ik Vertrek’ waarin het succes van het programma bepaald wordt door de hoeveelheid fouten/missers die gemaakt worden.

Trouw aan Boer Zoekt Vrouw

Er is echter 1 datingprogramma dat ik trouw kijk en dat is Boer Zoekt Vrouw. Waarom? BZV vind ik naturel, what you see is what you get. De boeren zijn echt en Yvon Jaspers stelt goede vragen en prikt met haar vragen precies in de soft spots van de boeren.

10 nieuwe boeren

Als jij ook fan bent van BZV dan weet je het, er zijn weer 10 nieuwe kandidaten. 2 boerinnen en 8 boeren. En natuurlijk heb ik ook weer gekeken naar de presentatie van Dé Boeren.

Tijdens het kijken had ik direct te doen met boer Gerben. Een verlegen man, jongen bijna nog. Hij praat goed over zijn bedrijf, maar als Yvon persoonlijker wordt is zijn ongemakkelijkheid heel zichtbaar. Het lijkt alsof hij zich er geen raad mee weet. Hij kijkt weg, lijkt moeite te hebben zich uit te drukken en maakt een hele onzekere indruk. Ook heeft hij nog niet echt voor zichzelf hoeven te zorgen omdat zijn moeder dat nog doet en dit praktisch gezien natuurlijk heel handig is in dit gezin.

Yvon verbaast zich als ze merkt dat hij aan het zoeken is hoe hij koffie moet zetten. Geen probleem wat mij betreft maar als je op zoekt wilt naar een liefdesrelatie ga je deze dingen, zoals voor jezelf zorgen en sociaal contact maken, wel tegenkomen. Gerben kan groeien in 3 karaktereigenschappen die noodzakelijk zijn wil hij een fijne en goeie relatie hebben. Dat zijn emotionele openheid, zelfvertrouwen en volwassenheid. En dat is waarom ik mijn hart vasthoud. Hij maakt, door mee te doen aan dit programma, een hele grote stap en gaat van groep 1 direct naar de universiteit.

Relateren is een levenskunst

Je doet aan Boer Zoekt Vrouw mee om een fijne vrouw of man te vinden om je leven mee te delen. Een liefdesrelatie te gaan hebben. Dit is de meest diepe en gelijk ook de meest gecompliceerde relatie tussen mensen. Uit twee verschillende werelden en achtergronden de liefde delen met elkaar en dan ook nog het liefst voor heel lang. Ga er maar aan staan. Dit vraagt levenskunst en heeft een aantal, 6 om precies te zijn, eigenschappen nodig om dit te kunnen. Van deze 6 eigenschappen heeft Gerben er dus 3 die echt aandacht vragen.

We relateren ons suf

Het geheim van een goede relatie is dat je kunt relateren. Maar relateren doe je niet alleen in een liefdesrelatie. We relateren ons suf en doen dit de hele dag. Relateren is in relatie zijn met anderen, is om kunnen gaan met anderen. En dat vraagt echt wat oefening om dat te leren als het gaat over contact maken. Bewust zijn van je gevoelens en die durven uitspreken, iemand aankijken tijdens het gesprek ook als het persoonlijker wordt.

Slangenkuil

Wat ik nu zie is dat hij gaat daten. Hij gaat de slangenkuil in en hij doet het moeilijkste op relateergebied wat er is, een liefdesrelatie zoeken. Direct naar de universiteit. Maar wil je op een volwassen manier in een liefdesrelatie komen, dan zul je ook eerst op de middelbare school een aantal gereedschappen eigen moeten maken anders ga je geen aansluiting vinden op de Uni.

Onzekerheid

Mijn advies aan Gerben zou zijn, ga eerst met je vrienden of met je zussen oefenen om je sociaal en emotioneel te openen. Oefen met dingen durven delen, ga aankijken, voel waarom dat zo spannend is, waar ben je nu echt bang voor? Vraag hulp, onderzoek je onzekerheid. Of als dat te spannend is met bekenden, zoek een coach die je helpt hierin te groeien.

Stop nu met zoeken naar de liefde

Ik zou boer Gerben absoluut afraden nu al te gaan daten. Gewoon eerst wat zelfonderzoek en dan pas een lief zoeken. En zoals vaak hoop ik dat ik ongelijk heb en dat het hem gewoon lukt. Mijn vermoeden is dat hij zeker brieven gaat krijgen en mogelijk wel een vriendin gaat vinden. Maar dat zal dan iemand zijn die deze tekorten aan gaat/wil vullen. En daarmee begint de relatie redelijk ongelijkwaardig. Maar nu loop ik op de zaken vooruit ????.

Samen kijken?

Nou dit is dus hoe ik me ga focussen tijdens het volgen van BZV. Ik heb er zin in en begin ermee als de brieven binnen zijn. Vanaf dan zal ik mijn visie geven als liefdesexpert op wat er gebeurt en wat er te winnen valt bij de boeren, bij de relaties en alles wat erbij komt kijken. Ik nodig je van harte uit om mij daarbij te volgen. Als je het leuk vindt kun je je dus abonneren op mijn YouTube kanaal en dan zie ik je graag in januari terug.

Op de liefde,
Carla

PS: wil je de video die ik gemaakt heb direct bekijken? Klik dan op de afbeelding hieronder:

Laat een reactie achter