Blinde vlekken: ik merk meer en meer dat ik ze binnen een kwartier zichtbaar maak

In ieder webinar bied ik aan om een gesprek met mij te hebben en daar heb ik het flink druk mee in de 3 dagen na het webinar en wat geniet ik er ook van. Hier ben ik goed in, ik hou van dat gepuzzel, blinde vlekken spotten en het spiegelen van de onderstroom. Heel erg dankbaar ‘werk’  ook om te doen. 

Afgelopen keer viel het me op, in 6 van de gesprekken die ik gevoerd heb zei mijn gesprekspartner ‘wat jij me nu hebt gezegd heb ik nog nooit gehoord. En het is precies wat mijn probleem is wat me al zo lang tegenhoudt. En hoe kan dit nu dat jij dit na een kwartier al ziet?’

Er was zelfs iemand die al jarenlang in therapie zat en nu binnen een kwartier begreep waar de angel werkelijk zat.

Heel gewoon is soms toch best bijzonder

Voor mij is het ondertussen heel gewoon. Zeker als ik iemand de allereerste keer hoor (dus zonder beeld) kan ik in haar verhaal zakken en luisteren en voelen tegelijk. En dan zeg ik de meest rake dingen. Dat voelt voor mij niet als bijzonder, maar op een bepaalde manier is het dat natuurlijk wel.

En het is bijzonder volgens mij omdat dit unieke duiden van de onderstroom een gesprek met mij heel waardevol maakt. Het wordt door de vrouwen ook wel als een levensveranderend gesprek genoemd.

Datingprogramma’s en gratis tips om te daten kun je op iedere straathoek vinden en ik heb ze zelf ook. Maar als je al langer op zoek bent naar je eindman en het lukt maar niet, dan is er waarschijnlijk meer aan de hand. En dat is waar mijn programma’s anders in zijn. Ik kijk een laag dieper dan alleen ‘het wil maar niet lukken om die leuke vent te vinden’. 

Levensveranderend

Mijn programma’s zijn levensveranderend. Nogmaals, dat is niet om mezelf op de borst te slaan maar het is gewoon wat ik dagelijks zie, hoor en meemaak. De onderstroom leren kennen en het daten zelf zijn beide onderdelen van mijn programma. We lopen dat hele pad samen. 

Dus eerst uitzoeken hoe het van binnen werkt en dan ook dit praktisch toepassen in het daten en die fijne partner vinden. Het is beide nodig. Die bewustwording en de handen uit de mouwen en aan de slag op de datingsite. Het is het sluitstuk. De kers op de taart dat die eindman er komt. Dus het gaat erom dat we eerst die eindvrouw worden voor we op zoek gaan naar een eindman. 

Wat ook vaak gebeurt is dat vrouwen in mijn programma zeggen ‘daten gaat nu goed, maar weet je wat ook zo fijn is? Ik had zoveel problemen met mijn kinderen en grenzen geven. Dat heb ik nu geleerd in het programma en de sfeer is er thuis zoveel beter op geworden.’ 

En vergeet de eindmannen niet die me af en toe kaartjes en bossen bloemen sturen omdat ze zeggen ‘eindelijk heb ik een vrouw gevonden waar ik blij van word. En zij zegt dat hoe zij nu bepaalde zaken aanpakt, bij jou heeft geleerd.’

Blinde vlekken

De woorden die ik voor dit soort zaken gebruik zijn ‘blinde vlekken’ en ‘onderstroom’. Want dat is wat het is. Als het niet goed gaat tijdens het daten, als het niet goed gaat in de omgang met je kinderen, vaak zie je zelf niet hoe het komt. Laat staan dat je ziet wat je kunt veranderen. Regelmatig zijn dat simpele en kleine dingen, met een groot resultaat. En die blinde vlekken, die zie ik meteen. 

Onderstroom

De onderstroom, ook zo’n belangrijke. Kun je naar jezelf kijken, naar wat er bij je speelt en wat je naar buiten uitstraalt? Ik heb daar voor mezelf lang moeite mee gehad. Zo heeft het bij mij heel lang geduurd voordat ik zag dat mijn enorme zelfstandigheid me in de weg zat bij het vinden van mijn eindman. Ook bij mij klopt de spreuk dat het lekt bij de loodgieter.

Bij mezelf zag ik het lang niet, maar bij een ander zie en voel ik het direct. En benoem ik het ook, zodat je er wat mee kunt. 

Voorkom dat je je hunkerende meisje op datepad stuurt

Waar het in de basis over gaat is dat ik vrouwen help om te ontwikkelen. Om volwassen te daten en niet hun hunkerende meisje op datepad te sturen. Om anders naar mannen te kijken en anders naar zichzelf te kijken. En anders kijken houdt niet per se in dat je genoegen moet nemen met minder.

Het is alleen anders (en vaak beter). Het gaat over jou en je weg naar een gezonde volwassen relatie. En als je daar open voor staat en klaar voor bent dan ga je die man aantrekken. De relatie is dus de kers op de taart en niet de taart zelf en die taart, die leer ik je graag bakken.

Is dit abracadabra voor jou? Ik leg het allemaal uit in het gratis online webinar ‘Hoe je in 5 stappen jouw eindman vindt’. Doe je mee? Dan zie ik je binnenkort.

Op de liefde,
Carla

Over Carla Ketelaar

Carla Ketelaar (1963) is relatie-expert en auteur van de bestseller ‘Vind je eindman’. Vanuit haar bedrijf Laatste Liefde leert zij ondernemende, single vrouwen wat nog nodig is om de juiste liefdespartner te ontmoeten. Zo vond ook zij haar eindman Steven. Ze zijn getrouwd en hebben samen zeven kinderen.

Over Carla Ketelaar

Carla Ketelaar (1963) is relatie-expert en auteur van de bestseller ‘Vind je eindman’. Vanuit haar bedrijf Laatste Liefde leert zij ondernemende, single vrouwen wat nog nodig is om de juiste liefdespartner te ontmoeten. Zo vond ook zij haar eindman Steven. Ze zijn getrouwd en hebben samen zeven kinderen.

Laat een reactie achter