Bindingsangst oplossing- ben jij hiernaar op zoek?

Of word jij ‘Zwaar aan het lijntje’ gehouden?
Het is de pakkende titel van het artikel in de Marie Claire van deze maand. -www.marieclaire.nl- Geschreven door journaliste Natasja Bijl waarin zij drie dertigers interviewt over hun verborgen liefdesleven. Alle drie hebben ze een relatie met een getrouwde man en het grote wachten is daar. Ze kiezen om verschillende redenen nog niet voor een volwaardige relatie of een bindingsangst oplossing.

Natasja vroeg mij of ik mijn kijk wilde geven als relatiedeskundige.
Dat doe ik met alle liefde want het gaat mij zeer aan het hart dat er nog zoveel vrouwen zijn die genoegen nemen met kruimels of met een halve man zoals ik het noem. Je leven bouwen op iemand die er maar half voor je kan zijn. Je leven inrichten naar de schaarse momenten die je samen kunt hebben.

Mijn advies is Kiezen.
Kiezen voor jezelf in dit geval. Zolang je genoegen neemt met een man die er alleen voor je is als het hem uitkomt, heb je maar een rafelig liefdesleven. Het lijkt opwindend en spannend maar de werkelijkheid blijkt echt minder rooskleurig te zijn. Om zo te zeggen ronduit frustrerend. Door een nieuwe stap te zetten, een gezondere keuze te maken, kies je gelijk voor je bindingsangst oplossing.

Wat ik in de Marie Claire adviseer is het volgende:

‘Minnaressen nemen eigenlijk genoegen met een halve man. Een man die er voor hen alleen is als het hem uitkomt. De seks is meestal goed, maar daarna voelen ze zich hol en leeg. Hij gaat terug naar zijn partner of gezin en jij zit alleen, te wachten tot hij weer eens tijd heeft. Alles staat in teken van hem. Sportlessen en etentjes worden afgezegd, want ja hij zou wel eens kunnen bellen of langskomen.

Als je een schraal liefdesverleden hebt gehad ben je vaak blij met deze kruimels. Maar waarom zou je als je ook een rijk belegde boterham kunt krijgen? Iemand met wie je leuke dingen kunt doen en openlijk arm in arm kunt lopen.
Mijn advies is om meteen uit zo’n ongezonde relatie te stappen en jezelf open te stellen voor een man die er wel voor de volle honderd procent voor gaat. Die keuze heb je! Ook al lijkt het er in dit soort situaties op dat het probleem bij desbetreffende man ligt, omdat hij diegene is die maar niet kiest. Maar volgens mij zegt het in de meeste gevallen meer over de vrouw. Wellicht geeft ze wegens gebrek aan eigenwaarde alle regie uit handen. En dat is zonde. Kostbare minuten tikken weg, terwijl jij aan het wachten bent.’

Foute mannen en saaie mannen, een hoofdstuk uit mijn boek, gaat hierover: de onbewuste aantrekkelijkheid van een onbereikbare man. Je hier bewust van worden is de eerste stap op weg naar de bindingsangst oplossing.

Kijk naar wat hij doet en vertrouw niet op wat hij zegt.
In de voorgaande artikelen (Deel 1Deel 2 en Deel 3) vertelde ik over wat absoluut noodzakelijk is voor een gezonde relatie. En 2 van de 6 karaktereigenschappen zijn volwassenheid/verantwoordelijkheid en integriteit. Aan deze 2 noodzakelijke eigenschappen voldoet een getrouwde man als lover al niet. En toch hoop je erop dat hij voor jou gaat kiezen. En ik weet bijna zeker dat wat hij zegt je geruststelt en dat er een mooie toekomst in het verschiet lijkt te liggen.

De realiteit is dat jij ondertussen zijn best bewaarde geheim bent.  Onzichtbaar voor de buitenwereld. En stel dat hij wel voor jou kiest. Grote kans dat jij ook weer bedrogen wordt met een andere vrouw omdat hij twee noodzakelijke eigenschappen voor een langdurige, stabiele relatie in zichzelf niet voldoende heeft ontwikkeld.

Kiezen voor een onvrije man kun je echt stoppen. En zou je willen lezen over hoe je wél die beschikbare man naar je toe haalt?

Ik vertel er over in mijn boek VIND JE EINDMAN. Wil je alvast een voorproefje van het boek lezen? Dat kan.

Ik geef je mijn eerste hoofdstuk cadeau.

Vraag vandaag nog gratis het 1ste hoofdstuk aan.

Ik hoor heel graag wat je van het eerste hoofdstuk vond en of je er zin door krijgt de rest ook te lezen?

Mail me gerust: carlaketelaar@laatsteliefde.nl

Hartelijke groet,
Carla

 

Laat een reactie achter