Ben jij een estafettevrouw?

‘Ik ben een rasechte estafettevrouw’ dat was wat mijn vriendin zei toen ik haar vroeg waarom ze nog niet weggegaan was bij haar huidige vriend. Een man die niet goed voor haar is. Ik wist niet wat ik hoorde. Estafettevrouw? Geen idee. Weet jij het? Ik inmiddels wel en ik ga je er meer over vertellen.

Estafettevrouw (of man)

Een estafettevrouw is een vrouw die niet zonder relatie kan. Ze wil dus eerst een nieuwe relatie vinden voordat ze een oude relatie verbreekt. Zelfs als de oude relatie slecht en ongezond is.

Dit zou vreemdgaan kunnen betekenen maar dat hoeft niet per se. Fysiek vreemdgaan zou bijvoorbeeld zijn zoenen of seks hebben met een andere man. Het kan ook zijn dat ze op zoek gaat en al verliefd is op een andere man en van die andere man wil weten of hij het ook ziet zitten met haar.

Het stokje moet namelijk eerst overgenomen zijn en daarna wordt de ‘oude’ liefde pas aan de kant gezet.

Niet alleen kunnen zijn

Heel kort door de bocht gezegd ‘een estafettevrouw of man kan dus niet alleen zijn’ en hij/zij zal er alles aan doen om dat te voorkomen. Maar is dit verstandig? In principe ben je zelf onbetrouwbaar voor je huidige partner en de kans dat je daarmee een onbetrouwbare nieuwe liefde aantrekt is groot.

Want zoals je er aan komt, zo kom je er ook weer vanaf. Dat was de mening van mijn moeder. Even een uitstapje naar mijn moeder: Een lieve schat die traditioneel opgevoed is maar een vrije geest had en die haar ideeën niet onder stoelen of banken stak. Zo deelde ze mij op 13-jarige leeftijd mee, onder het seksuele voorlichtingsmoment tussen haar en mij, dat ik het allemaal zelf moest weten maar dat zij vrijen met condooms zoiets vond als ‘voeten wassen met sokken aan’.

Korte liefdes

Haar uitspraak ‘zoals je eraan komt kom je er ook weer af’ was ook zo’n rechtstreekse door het leven gevormde wijsheid. Als je niet eerlijk aan de man of de vrouw kwam moest je niet raar opkijken als je zelf ook bedrogen werd. Helaas had ze gelijk en blijkt dit ook in de praktijk zo te zijn. Liefdes die op deze manier ontstaan duren vaak kort en eindigen veelal met bedrog. De nieuwe liefde die zomaar na een dag, een paar weken of een jaar zegt dat hij niet meer met je verder wil of een ander heeft. Wat een ellende toch om op deze manier van de ene relatie in de andere te rollen.

Herken jij je erin dat je moeilijk of niet alleen kunt zijn?

Is er altijd wel een man, liefde, vriend plus, friend with benefits op de achtergrond in je leven aanwezig? Heb je al eens onderzocht waarom je dit zo doet? Waardoor kun jij zo moeilijk alleen zijn? Waarom kun je niet zonder relatie?

Wat doe je er aan als je niet alleen kunt zijn?

Eerst gaat het erom of het voor jou klopt dat je een estafettevrouw bent. Kijk dan eens naar de 6 karaktereigenschappen. Heb je die al eens op jezelf losgelaten?
Snel in een andere liefde verzeild raken zonder dat je echt alleen kunt zijn raakt de volgende 5 van de 6 eigenschappen.

 1. Zelfreflectie
 2. Emotionele openheid
 3. Integriteit
 4. Volwassenheid en zelfstandigheid
 5. Zelfvertrouwen

Dus van de 6 noodzakelijke karaktereigenschappen om een volwassen en gelijkwaardige relatie te kunnen onderhouden zijn er 5 twijfelachtig of laag. De karaktereigenschap ‘volwassenheid en zelfstandigheid’ springt eruit als meest afwezig en ontbrekend. In dit geval bij jezelf, maar als je als vrouw met een estafetteman te maken hebt, dan ontbreekt deze eigenschap bij hem.

Ik kan en zou je heel graag helpen om deze destructieve en uitzichtloze rits aan relaties te doorbreken.

Meer weten

Over deze en andere situaties vertel ik in mijn boek ‘Vind je Eindman’.

Stap je liever op de sneltrein naar je eindman, dan kun je 1-op-1 met mij aan de slag. Dat is echter niet voor iedereen. Het vraagt een serieuze investering in tijd en geld en ik wil zeker weten dat dit de juiste stap voor jou is op dit moment. Daarom heb ik een vragenlijst voor het 1-op-1 gesprek die je in kunt vullen. Op basis van je antwoorden hoor je dan zo snel mogelijk of wij samen in gesprek gaan.

Op naar de liefde,
Carla

 

2 reacties

 1. Jacqui oktober 15, 2023 at 5:23 pm- reageer

  voeten wassen met sokken aan, ik moet er om lachen maar tegelijkertijd is het belangrijk om condooms te gebruiken vandaag de dag, just saying…

  • TeamLaatsteLiefde oktober 17, 2023 at 9:01 am- reageer

   Weet ik en ik zei alleen maar wat de uitspraak van mijn moeder was hè. Niet dat ik het met de consequentie achter die uitspraak eens was.

Laat een reactie achter