Beledigender dan dit wordt het niet

Weet je wat de grootste belediging voor me was in de tijd dat ik single was? Dat mensen zeiden ‘hij komt spontaan op je pad als je gewoon van jezelf houdt en geniet van het leven’.

Maar dat deed ik al heel lang. 12 jaar om precies te zijn. En dat lijkt me meer dan genoeg tijd om oprecht te kunnen zeggen dat deze strategie niet werkt. Het is ook eigenlijk best logisch dat deze strategie niet werkt.

Daten is als solliciteren

Laten we eens een heel ander voorbeeld nemen. Stel je hebt een vriendin die al jaren werkeloos is en ze wil heel graag werk. Maar het lukt maar niet. Ze schrijft brief na brief, ze mag misschien zelfs af en toe op gesprek, maar die baan die komt er niet.

Dan is het advies ‘joh maak je niet druk, die baan komt wel spontaan op je pad’ een advies wat we belachelijk vinden. Ze gaat toch niet tot in de puntjes verzorgd op de bank zitten. Wachten totdat die werkgever spontaan aanbelt en zegt ‘waar was je, ik heb zo lang naar je gezocht?’

Als ik dit voorbeeld geef dan vindt iedereen dat een belachelijke strategie. Maar als het over de liefde gaat moet alles maar spontaan gaan. Beetje van jezelf houden, leuke dingen doen en dan zal je zien, staat ie ineens met een bos bloemen op je deurmat.

Denigrerende adviezen, beledigender wordt het niet

Het. Werkt. Gewoon. Niet. Voor enkele vrouwen wel en voor de meeste vrouwen werkt het niet. En het kan als een diepe belediging voelen en gewoon ook pijnlijk zijn als mensen je hierin niet serieus nemen en je dit soort adviezen blijven geven.

Zie daten als solliciteren, er zijn zoveel overeenkomsten. En een van die overeenkomsten is dat je het kunt leren. Dat je kunt ontdekken waar je het minder handig aanpakt en waar je verbeteringen aan kunt brengen. Dat is waar ik je mee kan helpen. Iedereen kan een partner vinden maar we houden onszelf tegen hierin. En daar is 1 op 1 aandacht voor nodig.

Ik leg glashelder uit wat er nodig is, wat te doen maar vooral ook wat je mag laten. De juiste aanvliegroute noem ik dat en ik heb al heel veel vrouwen mogen helpen die daarmee hun eindman hebben gevonden. Die een lange neus kunnen maken naar al die goedbedoelde adviezen, die gewoon niet helpen. 

Wachten helpt niet

Wachten heeft nog nooit iemand geholpen en dat gaat nu ook niet gebeuren. Wat wel helpt is je zoektocht zien als een project. Net als in je werkende leven waarin je mogelijk die succesvolle carrière hebt opgebouwd. Laten we het Project Man noemen. En zoals jij projecten op je werk aanpakt gaan wij dit samen doen met Project Man. Een project dat ook jij tot een goed einde kunt brengen.

Ik kan het je allemaal leren en je daarin begeleiden, maar dit is niet voor iedereen. Dit is alleen voor die vrouwen die het helemaal beu zijn en die écht hun eindman binnen nu en een jaar willen vinden. Hoe ik je daarmee kan helpen? Dat vertel ik tijdens mijn gratis online webinar ‘Hoe je in 5 stappen jouw eindman vindt’. Doe je mee? Schrijf je dan hier in.

Op de liefde,

Carla

Laat een reactie achter