Als je na 1 jaar daten jouw eindman nog niet hebt gevonden, dan doe je iets niet goed

‘Als je na 1 jaar daten jouw eindman nog niet gevonden hebt, dan doe je iets niet goed.’ Die zin staat in mijn boek ‘Vind je Eindman’ en niet alle vrouwen die mijn boek lezen worden blij van deze zin. Ik begrijp heel goed dat zo’n opmerking bot over kan komen. Als iemand zegt dat je iets niet goed doet, klinkt het als een bewuste daad en dat je bewust iets fout doen. Dat is gelukkig niet zo, het is vaak onbewust.

Kan een zin wel? Kan een zin niet?

Dit soort zinnen zijn hot items geweest waar de redactrice en ik uitgebreid over hebben gesproken. Kan het wel, kan het niet? Soms besloten we van niet en soms van wel. Deze zin heeft het boek dus wel gehaald. Waarom? Niet om te beschuldigen, maar om te prikkelen. Om dingen binnen te laten komen. Soms moet je schrikken of je enorm irriteren om in beweging te komen.

Maximaal één jaar op een datingsite zou voldoende moeten zijn.

Als je maximaal date, de stappen volgt en aan zelfreflectie doet, zou één jaar op een datingsite voldoende moeten zijn om hem te ontmoeten. Lukt dat niet, dan is er ergens in je hele traject nog een verandering nodig om een ander resultaat te krijgen. Ergens doe je dan iets nog niet of te veel voor het resultaat wat je zo graag wilt.

Wat kan dat bijvoorbeeld zijn?

 • Wel graag een partner willen maar er nog niet aan toe zijn door: rouw van scheiding of overlijden, aannames en meningen over mannen, angst om opnieuw kwetsbaar te zijn, uitstraling in toegankelijkheid of uiterlijk.
 • Met een te weinig aansprekende en specifieke profieltekst op de datingsite staan waardoor je precies de mannen aantrekt die je niet wilt.
 • De uitstraling op de foto’s matchen niet met wie jij echt bent of hoe jij wilt overkomen. Dit komt heel nauw. Wat ik veel zie zijn foto’s waarop teveel te zien is: kinderen, wijntjes, eten of achtergronden, te opzichtige uitstraling of juist een te afgesloten.
 • Contactverzoeken sturen die niet naar de ander gericht zijn maar over jezelf gaan, bedekte kritiek uiten, mening geven, te snel willen, te lang wachten.
 • Je communicatie op de datingsite na het eerste contactverzoek. De balans aanvoelen tussen actie en afwachten. Wanneer zelf in actie komen en wanneer juist wachten tot hij een afspraak voorstelt?
 • Je houding tijdens het live daten. Kun je er zonder oordeel zitten? Ben je bereid er een tweede afspraak aan te wagen ook als je geen klik of vlinders voelt? Kun je met mildheid naar de ander kijken of heb je op voorhand een sterke mening?

En zo zijn er in de aanloop naar de relatie toe ook nog een aantal valkuilen.

Doe je dan hierdoor iets fout? Nee zeker niet. Je bent er mee bezig en dat is al heel belangrijk en moedig. Je doet mogelijk nog iets van wat hierboven staat omdat je er nog niet eerder zo bewust van bent gemaakt. Of omdat je niet weet hoe belangrijk sommige ogenschijnlijk onbelangrijke dingen zijn.

Enkele tips die je kunnen helpen:

 • Onderzoek eerst je eigen blokkades en neem de tijd om dat op te lossen.
 • Investeer maar kort voor de eerste afspraak, niet uitgebreid mailen, chatten, bellen of whatsappen.
 • Hou de eerste afspraak kort (max 1,5 uur), luchtig en het mag oppervlakkig zijn.
 • Wees niet wantrouwig. Als je al een keer bent voorgelogen, betekent dat niet dat jouw volgende date dat ook doet.
 • Geef niet op als je een afwijzing krijgt of niks meer hoort, laat dit bij de ander en betrek het niet op jezelf. Je hebt tussen de 1 en 20 eerste kopjes koffie nodig. Geen interesse, hup naar de volgende.
 • Sta stil en houd reflectiemomenten, wat gaat goed en wat gaat niet goed.

Dit is uiteraard een hele kleine greep uit mijn boek waarin ik heel veel tips, adviezen en aanknopingspunten geef. Met de aansluitende gratis online vervolgstappen leid ik je door de zoektocht naar jouw juiste partner heen.

Na 1 jaar daten je eindman nog niet gevonden?

Heb je vragen of wil je lezen wat anderen meemaken op date gebied meld je dan aan bij de besloten Facebookgroep: Vragen van single vrouwen over de liefde en daten.

Ik wil je alles bieden wat je nodig hebt om jouw lief te vinden. Er hoeft jou niets meer in de weg te staan omdat er op iedere vraag die je hebt een antwoord is.

Het nieuwe jaar is net begonnen en laat de liefde in jouw leven je voornemen nummer 1 zijn. Zodat jij komend oud en nieuw samen met je lief het glas heft op jullie toekomst.

In mijn boek ‘Vind je Eindman’ bespreek ik stap voor stap wat nodig is om jouw man te ontmoeten.

Op de liefde,
Carla

Over Carla Ketelaar

Carla Ketelaar (1963) is relatie-expert en auteur van de bestseller ‘Vind je eindman’. Vanuit haar bedrijf Laatste Liefde leert zij ondernemende, single vrouwen wat nog nodig is om de juiste liefdespartner te ontmoeten. Zo vond ook zij haar eindman Steven. Ze zijn getrouwd en hebben samen zeven kinderen.

Over Carla Ketelaar

Carla Ketelaar (1963) is relatie-expert en auteur van de bestseller ‘Vind je eindman’. Vanuit haar bedrijf Laatste Liefde leert zij ondernemende, single vrouwen wat nog nodig is om de juiste liefdespartner te ontmoeten. Zo vond ook zij haar eindman Steven. Ze zijn getrouwd en hebben samen zeven kinderen.

Laat een reactie achter