Als de liefde niet lukt: lekker flierefluiten tot je ‘saai’ durft

Heel graag geef ik deze keer het podium aan Sophie van Bree, een talentvolle 24-jarige vrouw die zich zeer bevlogen met de liefde bezighoudt en een documentaire maakt over het ideaalbeeld en de realiteit in de liefde: DE PRINS OP HET GRIJZE PAARD. Met haar enthousiasme benaderde ze mij hiervoor en graag deel ik hier de adviezen die ik haar gaf.

Wil je Sophie helpen de documentaire te maken? Kijk onderaan het artikel hoe je dat kunt doen. Ze kan alle hulp gebruiken en haar crowdfunding duurt tot 12 maart.

Ben je een millennial tussen de 20 en de 35 jaar en lukt het maar niet met de liefde? Hieronder deel ik mijn 6 tips:

Tip 1: ‘Flierefluiten’ tot het kruispunt

Als je jong bent, lekker flierefluiten!” Je hoeft niet op je zeventiende al met je eindpartner zijn. Flierefluiten ofwel daten, scharrelen, verliefd raken en gedumpt worden. Natuurlijk kan een relatie vanaf je pubertijd goed gaan, niet iedereen heeft dat onderzoek nodig. Maar als je denkt: klopt het wel? Ga freewheelen, heb een tijdje een relatie en maak het gerust weer uit als het niet goed voelt. Maar hoe weet je nou in vredesnaam of je klaar bent met ‘flierefluiten’? Wanneer je voelt: ik heb genoeg gesnuffeld en mijn volgende relatie mag best serieus zijn. Je kunt niet in de toekomst kijken maar je intentie is de volgende stap. Als je denkt dat je met flierefluiten de goeie tegenkomt, zit je op het verkeerde spoor. De liefdes die je tegenkomt willen ook flierefluiten. Je moet onderzoeken waar je kruispunt ligt. Waar ligt het stukje van ‘Oké, ik heb veel plezier én veel verdriet gehad – ik ben er klaar mee’. Dan ga je anders daten.

Tip 2: Even dimmen, leukerd

We worden beïnvloed door films, boeken en verhalen van anderen. Liefde is eigenlijk heel saai. Je hebt in je eentje een leven met ups en downs. Een relatie hebben is twee levens naast elkaar met ups en downs. Met heel veel fijne momenten, maar een stukje van je gewone leven neem je mee. Een liefde maakt je leven niet ineens spectaculair bijzonder. Als je dat zoekt? Dan zoek je de romantische liefde en daarmee sluit je een gewone relatie uit.

Tip 3: Dag saaiheid, hallo liefde

We moeten van het woord saaiheid af. Ik noem het liever stabiliteit. De liefde: we moeten het allemaal maar kunnen. We leren het allemaal van beelden die niet kloppen. Wanneer je klaar bent met de flierefluiter-fase en je wilt meer bouwen aan je toekomst, hoort er een stukje stabiliteit bij. Een romantische liefde betekent dat je altijd met hoge hakken en panty’s op de bank moet zitten. Het moet altijd leuk zijn en dat is zo onnatuurlijk. We hebben onze hangmomenten, we zijn af en toe chagrijnig en we willen niet altijd opgetut zijn. De romantische liefde is eigenlijk niet het normale leven, het is een schijnwereld.

Tip 4: Je hoeft niet eerst van jezelf te houden

Gek werd ik daarvan. Ik was tien jaar alleen en iedereen om me heen en alle boeken vertelden me: ‘Je moet eerst van jezelf houden.’ Maar ja, ik vond mezelf al een kanjer, had het tot dan toe prima gedaan, daar lag het niet aan. Op een geven moment moet je stoppen met het ‘als ik genoeg van mezelf houd, dan pas mag ik op liefdesreis’. Ga voor een tevreden basis en als je voelt dat je het wilt, kom dan in actie om de liefde op je pad te krijgen

Tip 5: De vonk is niet alles

Als je de vonk of het gelijk aantrekkelijk vinden als noodzakelijk ziet, loop je heel veel mogelijke relaties mis. Alle vrouwen die ik heb geholpen zeggen hetzelfde: het type man waarmee ik nu een relatie heb, is totaal anders dan ik had verwacht… Vanaf het eerste digitale contact start je met het maken van een beeld van de ander. Bijna altijd is dat beeld meer gevormd naar onze droomprins of -prinses. Hoe langer het duurt voordat je elkaar live ziet, hoe meer beelden erbij komen. Die film zal er altijd zijn (en dat is ergens ook heerlijk), maar bewust ervan zijn is handig. In het echt, bij de eerste afspraak, vallen we daarom altijd tegen. Dus toch maar een tweede date? Eén grote uitzondering: als je ‘Nee’ in neonletters zien knipperen, dan is het gelijk helemaal klaar.

Tip 6: Het killing romantisch ideaal

Als je een serieuze relatie hebt denk je: is dit het nou? Wat saai! Dan zeg ik altijd: hoe flitsend was het leven in je eentje? Moet de ander dat allemaal gaan leveren? En als je onrust voelt, kijk je vaak naar wat je niet hebt. Bij de een mis je dit en bij de ander mis je weer iets anders, er is met iedereen wat. Er zullen altijd dingen leuker zijn bij een ander. Accepteer dat ieder leven een bepaalde onrust heeft – ook zonder relatie.

Om te zorgen dat ze de documentaire DE PRINS OP HET GRIJZE PAARD ook echt kan maken, is Sophie een crowdfunding gestart.

Op www.cinecrowd.com/deprinsophetgrijzepaard is er de mogelijkheid bij te dragen voor leuke rewards en het realiseren van deze documentaire! Ze kan je hulp gebruiken.

Hartelijke groet,
Carla

PS: Is je vriendin, zus, dochter, buurvrouw tussen de 20 en de 35 en heeft ze vragen over de liefde? Stuur haar dit artikel dan vooral door.

 

Laat een reactie achter