3 tips waardoor internetdaten wel werkt

 

“Internetdaten is niets voor mij!” Dit hoor ik helaas dagelijks. Waarom internetdaten voor veel mensen niet werkt en 3 tips waarmee het voor jou wel gaat werken. Ben jij kort of al wat langer alleen en heb je ook wel eens via een dating site één of meerdere mislukte poging(en) gedaan om een leuke partner te ontmoeten? Twijfel jij eraan of internetdaten wel iets voor jou is?
Lees of kijk dan verder.Luister en kijk je liever naar mijn video hierover? Klik hier.
Bijna iedereen die tegenwoordig korter of langere tijd alleen is, heeft wel ervaringen met internet dating. Voor de grootste groep zijn dit helaas frustrerende ervaringen waar geen geschikte partner is uitgerold. Een helaas maar relatief kleine groep heeft succes gehad en heeft via online dating een fijne liefdespartner ontmoet. Zelf behoor ik tot beide groepen. Wil jij ook van frustrerend daten naar succesvol daten gaan?

Eerst vertel ik je hoe dat frustrerende internetdaten bij mij ging. Ik woonde destijds met mijn kinderen op een oude boerderij, leuk afgelegen, net buiten Deventer. Ik realiseerde me ondertussen heel goed dat de kans dat er daar iemand zou aanbellen met de vraag of hier nog een leuke vrouw woonde, vrijwel nihil was. Ik besefte heel goed dat ik het ergens kenbaar en zichtbaar moest maken dat ik op zoek was naar een fijne partner. Hoezeer mij dit ook tegenstond om te doen.

Met het lood in de schoenen (vingers) besloot ik dan maar op een dating site te gaan. Wist ik veel, ik deed maar wat en begon gewoon met een paar vakantiekiekjes en een lekkere gevatte, vlotte tekst. Ondertussen vond ik, met mijn hoofd, dat ik echt toe was aan een nieuwe partner maar was ik in mijn hart eigenlijk heel bang om me weer kwetsbaar op te stellen. Om allerlei verschillende redenen kwamen er geen leuke matches uit en als ik een leuke man trof was dat niet wederzijds. Na een half jaar stopte ik daar dan weer mee.

Maar ja, die deurbel ging ook niet en het schoot dus niet op.
Dan maar een andere datingsite proberen. Zelfde verhaal uiteraard en dit kunstje herhaalde ik nog vijf maal, verdeeld over een aantal jaren. Als je langere tijd alleen bent, herken je dit vast. Niet goed weten wat je dan niet goed doet of niet weten hoe je de geschikte mannen voor jou aantrekt.

Pas toen ik, 8 jaar geleden, de spelregels ontdekte en de do’s en dont’s van het internetdaten doorhad ontstond er binnen drie maanden een fijne match met Steven, met wie ik over anderhalve week al weer acht jaar samen ben. Wil jij ook meer weten over wat je wel en vooral niet moet doen op datingsites?

3 Tips om mee te beginnen voor succesvolle dates.
Er zijn veel weetjes over goed online daten. En om te beginnen geef ik je 3 tips:

Tip 1. Maak voor je je inschrijft op een datingsite eerst voor jezelf uit of je wel echt toe bent aan een nieuwe partner. Zijn de losse eindjes uit je verleden met mannen echt afgekant? Ben je nog ergens boos of verdrietig over? Is de afhandeling van de scheiding wel helemaal afgerond? Heb je een bepaalde mate van tevredenheid met jezelf en de invulling van je leven op dit moment? Alles wat hierin namelijk nog speelt, neem je onbewust mee naar de volgende potentiële partner. En een volwassen man met een goed gevoelsleven brandt daar zijn handen niet aan. En geef je hem ongelijk?

Tip 2. Besteed echt aandacht en tijd aan het schrijven van je profieltekst. Het is toekomstbepalend en daar past geen nonchalance bij toch? Schrijf je profieltekst vanuit je eigen kwetsbaarheid en niet vanuit wat je allemaal zou willen in een relatie. Schrijf zo dat de ander jou kan voelen, voor zich zien en vandaaruit graag bij jou zou willen zijn. Maak van je profieltekst geen mal waar de ander in moet passen. Schrijf zo dat je aantrekkelijk wordt voor de ander om mee af te spreken en tijd mee door te brengen.

Tip 3. Verwacht van de eerste afspraak niet al gelijk “de klik” of “chemie” of “vlinders in je buik ”. Eigenlijk stelt de eerste afspraak weinig voor. Er is spanning waardoor je beiden niet helemaal jezelf kunt zijn. Er zijn onbewust beelden en verwachtingen ontstaan over en weer waar je beiden, in het echt, even van moet herstellen. En de onzekerheid over “wat vindt de ander van mij” is groot. En in deze situatie zou je goed moeten kunnen waarnemen wat je voelt en ervaart? Niets is minder waar. Geef jezelf en elkaar altijd een eerlijke kans door een tweede afspraak te maken waarin altijd weer meer ruimte voor ontspanning en humor is.

Herken jij dit?

  • Dat je heel graag een partner wilt maar nog niet zeker weet of voelt of je er wel echt aan toe bent?
  • Dat je het maar overdreven vindt om zoveel tijd aan je profieltekst te besteden. Veel mannen doen dat tenslotte ook niet?
  • Dat je direct bij de eerste afspraak je conclusie trekt? Niet of wel voor herhaling vatbaar?

Als je je herkent in het bovenstaande en denkt zelf wel het gevoel te hebben om te “weten” wat “klopt of niet” tijdens een eerste afspraak, geef je dan nu op om blijvend tips en adviezen te ontvangen met mijn artikelen.

 

Over Carla Ketelaar

Carla Ketelaar (1963) is relatie-expert en auteur van de bestseller ‘Vind je eindman’. Vanuit haar bedrijf Laatste Liefde leert zij ondernemende, single vrouwen wat nog nodig is om de juiste liefdespartner te ontmoeten. Zo vond ook zij haar eindman Steven. Ze zijn getrouwd en hebben samen zeven kinderen.

Over Carla Ketelaar

Carla Ketelaar (1963) is relatie-expert en auteur van de bestseller ‘Vind je eindman’. Vanuit haar bedrijf Laatste Liefde leert zij ondernemende, single vrouwen wat nog nodig is om de juiste liefdespartner te ontmoeten. Zo vond ook zij haar eindman Steven. Ze zijn getrouwd en hebben samen zeven kinderen.

Laat een reactie achter