Zie jij als een berg tegen de feestdagen op? Zo maak je deze dagen wel leuk

Kerst, zucht. Al die opgeklopte vrolijkheid, gezelligheid en bij elkaar zijn. Wat had ik daar een hekel aan toen ik nog single was. Want ja, kerst is een gezellige tijd en het is fijn om een hoop mensen over de vloer te hebben of zelf ergens op bezoek te gaan tijdens de donkerste dagen van het jaar. 

Maar ik voelde me altijd het vijfde wiel aan de wagen. Zeker als de andere aanwezigen wel een relatie hadden. En ieder jaar weer zag ik er al heel vroeg in het jaar tegenop. Zo aan het eind van de zomer voelde ik dat we alweer ‘de verkeerde kant op gingen’. De winter kwam eraan en kerst. 

Nu al nadenken over kerst?

Ik vertelde het tegen een vriendin en zij gaf me een tip die me enorm geholpen heeft. Ze zei ‘laat het niet in de lucht hangen maar kom zelf zo vroeg mogelijk in actie. Regel de kerst al in september zodat je de tussenliggende maanden al weet wat je gaat doen. Laat het niet afhangen van of je bij mensen uitgenodigd wordt, maar bepaal het zelf’.

Die tip heb ik meteen ter harte genomen en ik heb de eerstvolgende kerst dus al super vroeg geregeld. Wat een rust gaf dat zeg. En weet je wat me echt rust gaf? Het jaar dat ik besloot dat ik hulp ging zoeken om mijn eindman te vinden. Dat besluit heb ik tijdens een oud & nieuw genomen. Toen ik weer een stap achteruit deed om eerst de stellen elkaar een gelukkig nieuwjaar te laten wensen.

Toen was ik er zo klaar mee met dat gezwabber van me. Ja, ik gaf zelf therapie aan stellen en toch was het nodig dat ik hulp ging zoeken. 4 maanden later ontmoette ik Steven en de kerst daarna was ik niet alleen. Ik was samen met Steven en ik vond het heerlijk. Wat een fijne kerst was dat zeg. En alle kerstdagen daarna weer opnieuw.

Ben je echter nog single, lees dan hieronder mijn 3 tips om er nu al voor te zorgen dat je een fijne kerst gaat hebben:

Tip 1: Regel fijne dingen om je kerst waardevol te maken

Verzin voor jezelf wat je wilt doen en maak afspraken. Misschien kun je naar de sauna gaan, of een huisje huren op de hei. Een flinke trektocht maken. Of regel iets thuis. Nodig mensen uit bij jou, kook samen, doe een spel, vertel elkaar verhalen bij de vuurkorf buiten, of bedenk iets anders leuks.

Ik heb heel wat gekke en leuke dingen gedaan tijdens de kerstdagen die ik na verloop van tijd ook al in september ging regelen. Hierdoor ging ik me steeds meer verheugen op kerst. Of ik was met de kinderen en familie of ik ging weg van de kerstsfeer. Dit allemaal omdat het alleen zijn met kerst me gewoon te veel op mijn alleen-zijn drukte.

De jaren dat de kinderen met kerst bij mijn ex-man waren heb ik van alles ondernomen. Zoals: Zingen met kerst in Limburg, zeilen met 40 mensen op twee platbodems op het IJsselmeer. Met een vriendin elkaar verhalen vertellen voor de open haard. Met een vriend een hele filmmarathon houden met pizza op de bank.

Verzin het maar, maar doe vooral waar jij je goed bij voelt en waar je blij van wordt. 

(Mocht je bang zijn dat corona deze winter onverhoopt weer de kop op steekt, laat je dan ook vooral niet weerhouden. Lees mijn artikel over corona, want er zijn nog genoeg mogelijkheden als we van buitenaf beperkt worden)

Dat brengt me meteen bij tip 2.

Tip 2: Zoek met kerst mensen op die je eenzaamheid niet verder vergroten

Je kent het vast wel, dat gevoel van eenzaamheid als je als single tussen de stelletjes en de gezinnen zit. Ook al bedoelen de anderen het niet zo, je wordt op dat moment toch weer even heel hard met je neus op de feiten gedrukt. Zij zijn samen en jij bent alleen. Al die intimiteit, de stiekeme zoenen, de lieve aanrakingen. En jij hebt dat niet, in ieder geval niet van die ene speciale voor jou.

In een groep zitten kan je eenzaamheid zo vergroten. Kies dus gezelschap dat jouw relatiestatus niet benadrukt. Ga er met je vrijgezelle vriendin op uit. Of misschien is die vriendin niet vrijgezel, maar vindt ze het lekker om gewoon met jou samen te zijn. Je zult zien, dan voel je je stukken beter dan in een groot gezelschap.

Tip 3: Doe mee met mijn webinar

Wat ik jou natuurlijk het allermeest gun is dat je dit niet meer hoeft te regelen omdat dit jouw laatste kerst alleen is. Dat je volgend jaar niet al vroeg hoeft na te denken over hoe ga ik mijn kerst vieren. Maar dat je jouw eindman naast je hebt en dat je mijn artikelen en tips helemaal niet meer nodig hebt. Dat je je uitgeschreven hebt van mijn mails omdat je je eindman gevonden hebt.

Dus als je dit jaar nog alleen bent met de feestdagen dan wil ik je heel graag helpen om daar verandering in te brengen voor volgend jaar. Ik kan jou hierbij helpen. Zo veel vrouwen vonden het afgelopen jaar hun lief en zij kunnen nu samen onder de kerstboom zitten.

Ook voor hen was het webinar de eerste stap en binnenkort geef ik weer het (gratis) webinar ‘Hoe jij in 5 stappen jouw eindman vindt’. Daarin vertel ik wat er nodig is om je eindman te vinden. Schrijf je in en kijk met welke tips jij nu meteen aan de slag kunt of hoe ik je verder kan helpen. Klik hier om je in te schrijven voor het webinar.

Ik wens je fijne(re) feestdagen en een gelukkig(er) nieuwjaar!

Hartelijke groet,
Carla

Over Carla Ketelaar

Carla Ketelaar (1963) is relatie-expert en auteur van de bestseller ‘Vind je eindman’. Vanuit haar bedrijf Laatste Liefde leert zij ondernemende, single vrouwen wat nog nodig is om de juiste liefdespartner te ontmoeten. Zo vond ook zij haar eindman Steven. Ze zijn getrouwd en hebben samen zeven kinderen.

Over Carla Ketelaar

Carla Ketelaar (1963) is relatie-expert en auteur van de bestseller ‘Vind je eindman’. Vanuit haar bedrijf Laatste Liefde leert zij ondernemende, single vrouwen wat nog nodig is om de juiste liefdespartner te ontmoeten. Zo vond ook zij haar eindman Steven. Ze zijn getrouwd en hebben samen zeven kinderen.

Laat een reactie achter