Volg ons online

3 tips kerst

Het is weer bijna kerst en ik heb het al vaker verteld: wat had ik een hekel aan kerst toen ik nog single was. Ik deel met liefde een paar tips met je uit mijn eigen leven als single maar ik heb ook een hartelijke kerstboodschap voor jou gemaakt. Klik hier onder op de video om mijn kerstwens voor jou te bekijken!

Tip 1: Regel fijne dingen om je kerst waardevol te maken

Verzin voor jezelf wat je wilt doen en maak afspraken. Misschien kun je naar de sauna gaan, of een huisje huren op de hei. Een flinke trektocht maken. Of regel iets thuis. Nodig mensen uit bij jou, kook samen, doe een spel, vertel elkaar verhalen bij de vuurkorf buiten, of bedenk iets anders leuks.

Zeilen, zingen en zappen

Ik heb heel wat gekke en leuke dingen gedaan tijdens de kerstdagen die ik na verloop van tijd ook al in september ging regelen. Hierdoor ging ik me steeds meer verheugen op kerst. Of ik was met de kinderen en familie of ik ging weg van de kerstsfeer. Dit allemaal omdat het alleen zijn met kerst me gewoon te veel op mijn alleen-zijn drukte.

De jaren dat de kinderen met kerst bij mijn ex-man waren heb ik van alles ondernomen. Zoals: Zingen met kerst in Limburg, zeilen met 40 mensen op twee platbodems op het IJsselmeer. Met een vriendin elkaar verhalen vertellen voor de open haard. Met een vriend een hele filmmarathon houden met pizza op de bank.

Verzin het maar, maar doe vooral waar jij je goed bij voelt en waar je blij van wordt. En ja, ik besef dat wat ik ‘vroeger’ deed nu minder handig is met de corona-maatregelen. Maar er zijn echt nog genoeg dingen die je tijdens corona wel kunt doen.

Dat brengt me meteen bij tip 2.

Tip 2: Zoek met kerst mensen op die je eenzaamheid niet verder vergroten

Je kent het vast wel, dat gevoel van eenzaamheid als je als single tussen de stelletjes en de gezinnen zit. Ook al bedoelen de anderen het niet zo, je wordt op dat moment toch weer even heel hard met je neus op de feiten gedrukt. Zij zijn samen en jij bent alleen. Al die intimiteit, de stiekeme zoenen, de lieve aanrakingen. En jij hebt dat niet, in ieder geval niet van die ene speciale voor jou.

In een groep zitten kan je eenzaamheid zo vergroten. Kies dus gezelschap dat jouw relatiestatus niet benadrukt. Ga er met je vrijgezelle vriendin op uit. Of misschien is die vriendin niet vrijgezel, maar vindt ze het lekker om gewoon met jou samen te zijn. Je zult zien, dan voel je je stukken beter dan in een groot gezelschap.

Tip 3: Regel jouw kerst al in september

Een andere belangrijke tip is voor als je volgend jaar jouw liefdespartner nog niet gevonden hebt is: Regel je kerst, zo vroeg mogelijk. Het liefst een paar maanden daarvoor. Regel het met jezelf, met een vriendin en boek alvast een plek ergens. Het grote voordeel van deze actie is dat het je meteen rust geeft. Je hoeft er die maanden voor de kerst niet meer over na te denken.

Maar… (Bonustip: Doe mee met mijn webinar)

Wat ik jou natuurlijk het allermeest gun is dat je dit niet meer hoeft te regelen omdat dit jouw laatste kerst alleen is. Dat je volgend jaar niet al vroeg hoeft na te denken over hoe ga ik mijn kerst vieren. Maar dat je jouw eindman naast je hebt en dat je mijn artikelen en tips helemaal niet meer nodig hebt. Dat je je uitgeschreven hebt van mijn mails omdat je je eindman gevonden hebt.

Dus als je dit jaar nog alleen bent met de feestdagen dan wil ik je heel graag helpen om daar verandering in te brengen voor volgend jaar. Ik kan jou hierbij helpen. Zo veel vrouwen vonden het afgelopen jaar hun lief en zitten nu samen onder de kerstboom.

Ook voor hen was het webinar de eerste stap en binnenkort geef ik weer het (gratis) webinar ‘Hoe jij in 5 stappen jouw eindman vindt’. Daarin vertel ik wat er nodig is om je eindman te vinden. Schrijf je in en kijk met welke tips jij nu meteen aan de slag kunt of hoe ik je verder kan helpen. Klik hier om je in te schrijven voor het webinar.

Geniet van je kerstdagen en ik zal aan je denken.

Hartelijke groet,
Carla

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.