10 Tips voor herintreders in de liefde

 

Een paar weken geleden werd ik geïnterviewd door vrouw.nl van de Telegraaf. Het was een erg leuk gesprek en natuurlijk mocht ik weer uitgebreid vertellen over daten. We kwamen spontaan op de Top 10 Tips voor herintreders op het versiercircuit.

Ik deel deze 10 tips graag met je, want dit is hoe je kansrijk kunt daten.

De policy van de Telegraaf dat zij hun lezers met u aanspreken. Ik ben meer van het tutoyeren zoals je al weet. Hoor jij dus liever ‘je’ en ‘jij’, lees dan door de u’s heen en doe je voordeel met mijn tips.

Op de liefde,

Carla Ketelaar

 

1. Wat zoekt u?

Carla:“Als eerste is het handig om tebedenken waar u naar op zoek bent. Ophet moment dat u weer single bent, heeft unamelijk een nieuw startpunt. Bent u opzoek naar een serieuze relatie, of wilt ueerst wat rondsnuffelen? Als u nog in desnuffelfase bent, doe dat dan vooral. Datkan soms nodig zijn om uit te vinden watvoor persoon goed bij u past. Het is beter om dat op deze manieruit te vinden, dan dat u te snel weer in de vastigheid van een relatiezit en in oude patronen valt.”

2. Bent u er klaar voor?

“Zodra u heeft besloten dat u een serieuze relatie wilt, kunt u zichzelf de vraag stellen: is de stoel naast me echt vrij? Want soms zit er nog een ex, een overleden partner, kinderen of zelfs eenhond op die stoel. Ik zie veel mensen die in de bovenstroom zeggeneen relatie te willen, maar waarbij er in de onderstroom geen ruimteis voor een nieuwe partner. Merkt u dus dat die stoel nog bezet is? Probeer u daar dan bewust van te worden en vraag uzelf af waaróm u nog iemand op die stoel laat zitten. Zo kunt u de plek vrijmaken.”

3. Wacht niet af

“Ik raad u niet aan om op het toeval te wachten, want zomaakt u de kans om een partner tegen het lijf te lopen veelte klein. En als u wél iemand in het echte leven tegenkomt, weet unooit meteen of deze persoon vrijgezel is of aan een relatie toe is. Het is puur gokwerk en kan tot teleurstellingen leiden.”

4. Maak uzelf zichtbaar

“Door dating-apps en dating-sites te gebruiken, maakt uuzelf goed zichtbaar. U geeft dan een duidelijk signaal af datu op zoek bent en dat zijn anderen daar over het algemeen ook.Maak de keuze tussen een dating-app of een dating-site. In mijnervaring zijn mensen op dating-sites wat serieuzer op zoek naareen relatie dan op dating-apps, doordat veel van deze sites betaaldzijn. Houd het sowieso bij één platform en gebruik niet verschil-lende sites of apps tegelijk. Dat wordt al snel te overweldigend.”

5. Doe iets actiefs

“Het kan natuurlijk dat online daten niks voor u is. Het isook heel leuk om mee te doen aan singlesactiviteiten, zoalswandelen, dansen of fietsen. Er is voor ieder wat wils en ze wordenvaak ingedeeld op leeftijd.”

6. Houd het kort

“Een eerste date is intens en kan daarom het beste kort zijn,maximaal anderhalf uur. Als het vreselijk is, zit u andersmeteen veel te lang aan elkaar vast. Als het leuk is, loopt u juistweer te hard van stapel. Een leuk idee voor een eerste date is omeerst drie kwartier te wandelen en daarna nog drie kwartier ergens iets te drinken. Rond het dan af. Spreek de eerste drie keer altijd af ineen openbare gelegenheid waar andere mensen zijn en niet thuis.”

7. Ga niet te snel

“Wacht even met seks. Als u te snel met iemand naar bedgaat, weet u niet of de afspraak echt om u gaat of om seks.In veel gevallen is de eerste keer seks ook helemaal niet geweldig,maar laten mensen de mogelijkheid tot een vervolgdate hier welvan afhangen. Voor de seksualiteit die uit liefde voortkomt, moet uelkaar iets beter kennen en heeft u het open hart van de ander nodig.Daarom is het beter om eerst af te wachten of er iets van gevoel is.”

8. Vergeet ‘de klik’

“Laat de zoektocht naar ‘de klik’ los. Het feit dat u weer singlebent, betekent dat degene met wie u destijds wél een klik hadtoch niet de juiste persoon bleek te zijn. Als mensen zeggen: ‘Ikvoel de klik niet’, dan vergeten ze dat 95% van de relaties ontstaatuit het goed voelen met elkaar of vanuit een vriendschap. Liefdeheeft gewoon tijd nodig. De klik bestaat wel, maar als we allepotentiële matches afwijzen vanwege een gebrek aan klik, danmissen we heel veel goede kansen.”

‘Laat de zoektocht naar
‘de klik’ los, liefde heeft
gewoon tijd nodig’

9. Ga op herhaling

“Ga altijd voor een tweede afspraak. Tenzij het een dikke ‘nee’in neonletters is, bijvoorbeeld als iemands gedrag niet okéis. Maar als u nog niet zeker weet wat u voelt, is het verstandig omaltijd voor een tweede afspraak te gaan. De eerste date zegt niks,omdat u dan allebei gespannen bent. U kunt daarom het beste aanhet eind zelf al zeggen: ‘Ik vond het hartstikke leuk en sta wel openvoor een volgende afspraak.’ Dan legt u het neer bij de ander endurft die vaak ook sneller te zeggen of hij/zij een vervolgdate wil.”

10. Blijf uzelf

“Onthoud dat een afwijzing bijna nooit persoonlijk is.Vooral vrouwen gaan daarna nadenken over hoe ze kun-nen zorgen dat de ander ze toch leuk gaat vinden. Mannen daaren-tegen zoeken gewoon verder. Ik zou het vrouwen gunnen dat zekonden daten zoals mannen. Afgewezen worden door iemand die uamper kent, zegt veel meer over het beeld dat die persoon heeft vaneen relatie dan over u. U hoeft zich niet aan te passen voor die persoon, maar ga op zoek naar iemand die voorbij z’n eigen plaatjes wil kijken. De persoon die u uiteindelijk vindt, is bijna nooit de persoon die u zoekt…

Carla Ketelaar schreef het boek Vind je eindman. Kijk voor meer info op: www.laatsteliefde.nl

Laat een reactie achter